La indústria a Catalunya. Foto: ACN
La indústria a Catalunya. Foto: ACN

capgros.com / ACN

La Generalitat destina 13 milions d'euros a ajuts a la indústria de l'automoció

Empresa inicia dues línies d'ajuts per fer inversions i impulsar la transformació tecnològica i de negoci de l'automoció

El Govern de la Generalitat destinarà 13 milions d'euros a ajuts a la indústria de l'automoció, una de les més impactades per la reconversió del sector i per la crisi de la pandèmia de Covid. La conselleria d'Empresa i Coneixement ha aprovat dues línies d'ajuts que aquest dilluns avança el diari 'ARA' i que ja s'han publicat al DOGC: una amb subvencions per fer processos de reflexió "estratègica i desenvolupament de plans de transformació i negoci per a empreses de la cadena de valor" de la indústria de l'automoció, amb una dotació de 3 milions d'euros; i una altra per fer "inversions empresarials d'alt impacte", amb 10 milions d'euros. Els ajuts seran directes i s'articularan a través de la direcció general d'Indústria i l'agència ACCIÓ.

El sector de l'automoció és el tercer més important de la indústria catalana, per darrere del químic i el de l'alimentació: representa un 10,2% del PIB i dona feina a unes 143.000 persones. A Catalunya es fabriquen mig milió de vehicles cada any, el 20% del total a l'Estat, i la indústria de l'automoció es considera vital per la resta de sector que en depenen, sobretot unes 500 empreses auxiliars.

En la seva explicació dels ajuts al DOGC, el departament d'Empresa recorda que l'automoció ja vivia un moment de "transformació profunda" abans de l'arribada de la pandèmia de coronavirus. El virus, però, ha intensificat la urgència d'ajudar la indústria del material de transport, que ha caigut en el seu conjunt (automoció, ferroviari, naval) en un 38,4%. Segons les últimes dades disponibles, el juliol del 2020 el sector de vehicles de motor tenia 33.070 persones afectades per ERTO, un 84,1% de la seva afiliació a la Seguretat Social.

El detall dels ajuts

La línia per subvencionar inversions empresarials d'alt impacte per a empreses de la cadena de valor de la indústria de l'automoció preveu que els projectes es puguin executar fins al desembre del 2022 i es destinin a: mantenir l'activitat productiva i l'ocupació directa de l'empresa a Catalunya, implementar millores en el procés productiu, incrementar la capacitat productiva i l'ocupació directa, atraure noves activitats de l'empresa a Catalunya o adequar i/o millorar les instal·lacions actuals en el cas de projectes de reindustrialització de plantes productives que hagin anunciat el cessament de la seva activitat. L'ajut serà del 10% de la despesa subvencionable, amb un màxim d'un milió d'euros per projecte.

La segona línia subvencionarà processos de reflexió estratègica i desenvolupament de plans de transformació tecnològica i negoci per a empreses de la cadena de valor de la indústria de l'automoció. La quantitat de la subvenció serà com a màxim de 15.000 euros per empresa per a despeses d'assessorament extern que explorin noves oportunitats de negoci en la indústria de la mobilitat i desenvolupin el pla de negoci per materialitzar-lo. El Govern calcula que els ajuts poden beneficiar unes 200 empreses a Catalunya. Les bases ja s'han publicat al DOGC i en els propers dies s'obrirà la convocatòria.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive