7,8 milions per a modernitzar i enfortir el sector comercial
7,8 milions per a modernitzar i enfortir el sector comercial

Redacció / ACN

La Generalitat anima al comerç a reinventar-se per la pandèmia

La Direcció General de Comerç apunta que el 80% dels consumidors recomana els negocis que han llençat campanyes exitoses

La Generalitat anima els diferents comerços del país a "innovar i arriscar" durant la pandèmia per incrementar el seu volum de vendes. La proposta apareix a l'estudi 'Recodificant el comerç: claus per adaptar-nos al consumidor en un entorn incert', elaborat per la Direcció General de Comerç i presentat aquest dimarts.

Segons el document, gairebé la meitat dels enquestats (49%) admet que ha descobert nous comerços urbans gràcies a la recomanació d'amics i familiars. En aquest sentit, l'estudi mostra que un 80% dels consumidors tendeix a recomanar experiències positives i, en canvi, castiga poc les negatives (un 27% opta per desaconsellar). "Les propostes que surtin bé, seran premiades", ha comentat el responsable de l'estudi, Roger Gaspa.

Recorden com consumeixen els més joves

Per altra banda, l'estudi també posa de manifesta que els consumidors més joves són el segment que genera més recomanacions o desaprovacions de les experiències i, per tant, el més influent. De fet, el 66% dels enquestats assegura haver descobert nous establiments a través del boca-orella. Alhora, el document assenyala que les dones recomanen més i més positivament que els homes.

És per això que Gaspa recomana llençar campanyes enfocades als clients més fidels que no pas al públic massiu. "És millor que els consumidors més habituals parlin bé d'un negoci que no pas que ser conegut a tot el poble", comenta.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive