Recreació d'un dels nous gratacels al front marítim, que promou Sorigué
Recreació d'un dels nous gratacels al front marítim, que promou Sorigué

El front marítim de Mataró s’omple de gratacels

El boom immobiliari que viu Mataró segueix transformant el perfil de la ciutat, que incorporarà dues noves torres de 15 i 14 plantes de construcció imminent

Mataró és una ciutat on, en l’àmbit immobiliari, s’hi viuen paradoxes de tots els colors. Mentre les noves promocions de pisos floreixen en els sectors en creixement, en especial al front marítim on ja hi ha previstes dues noves torres previstes de 15 i 14 plantes respectivament, cada cop són més les famílies per a qui resulta entre difícil i impossible accedir al mercat de l’habitatge. L’oferta de pisos socials, tot i els esforços de l'Ajuntament en aquest sentit amb projectes com el Yes we rent!, no pot fer front a la demanda existent, mentre que la xifra de llars buides, en mans sobretot de grans tenidors o bancs, supera els 3.000 (una part important, ocupades il·legalment). Amb desnonaments constants, tot de joves per qui independitzar-se és una quimera, ocupacions a diari (algunes de conflictives) i una de les rentes mitjanes per càpita més baixes del país, resulta xocant que el perfil de ciutat es vegi modificat contínuament per flamants torres d’habitatge, lluents i envidrades, amb acabats d’alt standing, piscina comunitària i privilegiades vistes al mar. Mataró, empobrida per les successives crisis econòmiques, amb barris molt afectats per la segregació i l’exclusió social, és alhora una ciutat que creix a cop de grua, convertida en la nineta dels ulls de grans promotores residencials.

Les principals promocions del front marítim (clica a les icones per desplegar la informació, i clica aquí per veure el mapa en pantalla completa)

 

119 habitatges al sector d'Iveco-Pagaso amb gimnàs, coworking i 4 àtics amb piscina privada

El sector del Rengle i d’Iveco Pegaso concentra bona part del moviment immobiliari mataroní. Més enllà de la Torre Barceló, que amb 26 plantes esdevindrà de llarg l’edifici més alt del Maresme però que encara no té calendari, hi ha molt més definits dos nous projectes que afegiran dos gratacels en aquesta part del front marítim mataroní. Un dels projectes més cridaners és Eteric Residencial, que la promotora ASG Homes és a punt d’iniciar i que inclou dos edificis de 15 i 7 plantes. Serà una de les primeres promocions a l’àmbit de l’antiga Iveco, i es farà a tocar de la torre blanca que Solvia acaba de finalitzar al costat del TecnoCampus. La promoció de 119 habitatges, amb preus que arrenquen en els 214.000 euros els de dues habitacions, inclou quatre àtics de luxe de més de 250m2 amb piscina privada i grans terrasses (accessibles si es paguen fins a 650.000 euros), a banda d’instal·lacions comunes de coworking, gimnàs i “sala gourmet”, entre d’altres amenitats.

ETERIC1

Promoció Eteric Residencial, al sector d'Iveco-Pegaso

A cinc minuts d’aquesta promoció, en aquest cas al sector veí d’El Rengle, les grues ja treballen per edificar la torre de 14 plantes projectada per Sorigué. Es tracta de la mateixa immobiliària que va edificar el primer edifici d’habitatges en aquesta zona de Mataró, l’anomenada torre El Rengle. “Arrel d’aquest projecte, altres promotores van animar-se a edificar a la zona, hem marcat tendència en l’estètica dels edificis i la tipologia d’habitatges”, explica Jordi Redondo, de Sorigué. De fet, la torre El Rengle II replica la imatge de la torre original, tot i que en aquest cas orienta tots els habitatges cap a la façana marítima. Encara no s’havien començat a moure els fonaments del solar i ja s’havien venut la meitat dels habitatges de la promoció, amb preus que van dels 260.000 als 736.000 euros. La pandèmia, en aquest cas, no ha estat cap fre.

torre barceló

Infografia de la torre Barceló, que tindrà 26 plantes

Mataró té quelcom difícil de trobar ara mateix als entorns de Barcelona: terreny lliure a primera línia de mar

“Mataró és bastant atractiu a nivell immobiliari”, resolen des de Sorigué. La capital del Maresme té quelcom molt difícil de trobar ara mateix als entorns de Barcelona: terreny lliure a primera línia de mar. Tan sols Badalona pot competir en aquest sentit. Molts veïns de la capital catalana o que hi busquen pis acaben optant per establir la seva residència a Mataró. “Imagina’t quins preus pots trobar a Barcelona per pisos com aquest”, afirma Redondo, tot i que matisa que la majoria de compradors de pisos d’aquesta nova torre són “gent de Mataró o de municipis del voltant”. El sector del Rengle, segons el mateix promotor immobiliari, és molt atractiu perquè ofereix un bé tan preuat com les vistes al mar sense cap barrera, en un entorn molt tranquil amb poc trànsit o activitat comercial. Fins i tot el fet que no hi hagi platja ni, per tant, gaire moviment de gent, acaba sent un valor afegit. “El client d’aquest tipus d’habitatge busca tranquil·litat i comoditat”, afirmen des de Sorigué. La bona connexió amb l’autopista i la proximitat a Barcelona són, evidentment, clau.

“Apostem per l’habitatge social, però també ens cal habitatge per a un altre tipus de gent", diu Bote

La primera línia de mar és, de nou, el principal  reclam de venda d’una altra promoció al front marítim de Mataró, la que TR Grup està desenvolupant al solar de l’antic concessionari Prades. La demolició de l’antiga nau donarà pas a “Mataró Playa Residencial”, un desenvolupament urbanístic de 51 habitatges (4 de protecció oficial i 47 de mercat lliure), amb piscina comunitària, gimnàs, espai coworking i zones verdes privades. “Sent el plaer de viure a un pas de la platja, en un entorn privilegiat, amb el màxim confort i a tan sols 36 quilòmetres de Barcelona”, és l’eslogan de la promoció, en el qual es resolen gran part dels atractius que Mataró té en el camp immobiliari. Solvia, una de les grans empreses del sector, també s'ha abonat a Mataró, amb diferents promocions com la que és a punt de finalitzar al carrer Lepant, de nou a primera línia de mar, anomenada "El mirador del Maresme".

Malgrat que totes aquestes noves contradiccions poden entrar en contradicció amb el fet que  tants mataronins no es puguin pagar un habitatge ni petit ni gran, ni nou ni de segona mà, l’alcalde, David Bote, defensa el model actual. “Apostem per l’habitatge social, però també ens cal habitatge per a un altre tipus de gent, de cara a que la ciutat quedi més equilibrada des del punt de vista social i econòmic”, afirmava Bote en una entrevista amb Capgros.com. Bote assegurava també que algunes d’aquestes noves promocions tenen vinculades un 30% d’habitatge protegit i assequible.  

 

Comentaris (18)

Maika Fa 6 mesos
No m'agrada gens l'aspecte que està agafant Mataró
Ivet Fa 8 mesos
Doncs, deixant de banda qualsevol opinió o motiu polític, a mi m'agrada veure com Mataró es modernitza i s'omple de vida. Nous edificis però també molt espai per poder passejar i fer esport amb la canalla. No siguem tan escrupulosos ni alarmistes. Aquests projectes generen millores, riquesa i atractius. El mar es veu, poc a poc, per tots els angles.
enric Fa 8 mesos
Estan convertint Mataró en una altra Benidorm. Una ciutat lletja, plena de gratecels i massificada, i tot amb l'únic objectiu recaptatori i de créixer per créixer. Quin absurd! Això només beneficia els promotors i els especuladors que amb l'excusa de les vistes venen els pisos a preu d'or. Els mataronins de tota la vida hem de veure com ens espatllen la ciutat sense poder fer-hi res.
jordi Fa 8 mesos
Des de el meu punt de vista, es bo que la ciutat s'expandeixi en un progrés constant, ara bé aquest fet no implica que la gent que hi va a viure facin ciutat. La majoria, Mataró els hi serveix de pont per la seva comunicació a prop de Barcelona i no tenen necessitat d'apropar-se al comerç del centre ni a fer vida comunitària, fen de Mataró una ciutat dormitori. Es la meva opinió, per cert, discutible. Salut.
Montserrat Fa 8 mesos
La idea és que hi vingui a viure gent de diners. I els que som de Mataró de tota la vida i de fa moltes generacions haurem de marxar. De fet els nostres fills ja estan marxant i no tornaran. Haurien pogut fer pisos assequibles per a la gent del poble, però no ens hi volen no tenim prou poder adquisitiu pel llindar que en Bote ha marcat. Es molt trist que tractin a la gent del poble d'aquesta manera posant sempre per davant els interessos econòmics abans que les persones.
Xavier Fa 8 mesos
Doncs com a mataroní, m'agrada. Magrada veure una ciutat que es va obrint al mar, com va fer BCN o com estan fent altres llocs com Badalona, Vilanova Geltrú, etc. Prou ciutat ple de magatzems deixats, de bruticia, trista i grisa. Volem llum, parcs verds.I no, no és per rics, també hi ha molt agent de BCN o perifèria que venen i contribuiran a generar riquesa i valor a la ciutat. I no, els nostres fills no marxaran perquè hi ha promocions d'aquestes que oferiran pisos de protecció oficial
Liam Fa 8 mesos
Pero si casi cada bloc nou ofereix pisos de protecció oficial.... jo tinc un reservat. Informeu-vos millor :)
Kim Perez Fa 8 mesos
Doncs de gratacels no en veig, potser el de la Torre Barceló. Però la resta? N'hi ha a totes bandes. A mi m'agradarà poder passejar per aquesta zona i veure vida i parcs verds. A tots els que critiqueu... us poden altres temes. Reconeixeu-ho va. I no, no em vingueu amb històries ni amb llirisme. Que n'estem tips. I ho diu un que és independentista, com a mínim igual que els que foteu per terra tota decisió. Jo aplaudeixo a l'alcalde Bote i als que l'han precedit que van obrir la via.
anonimus Fa 8 mesos
Dentro de unos años, los que hayan comprado estos macníficos apartamentos a primera linea, pediran urgentemente al gobierno que les indemnice porque el agua les llega (y llena) el parking y los bajos. Cuando se sabe que el nivel del mar va a ir creciendo, hacer todo esto es de especuladores y de insensatos comprarlos. Espero no verlo, yo aconsejo a mi familia que se vayan tierra a dentro, por si...
Pol Fa 8 mesos
El teu comentari està carregat d'odi i enveja. Si tant et molesta... ves a la muntanya (o a Mart), sigues feliç i no toquis els collons.
Kim Fa 8 mesos
Aquest comentari... a veure, quin científic t'ho ha dit, això? Vull proves contundents. Si us plau, deixeu d edir absurditats de nens de P3. Se us veu el llautó, home... :D
Josep @ Fa 8 mesos
Entre la mà tova amb la I migració que delinqueixen dia si dia també i aquesta massificació que portarà totes aquestes edificacions "estamos apañaos" ho té clar Mataró es la seva sentència
Antoni Fa 8 mesos
El dia que el nivell del mar pugi un metre o dos (que passarà) tothom a córrer. Aquest ajuntament i concretament el senyor Bote, estan destrossant la ciutat, volen convertir-la en l'Hospitalet del Maresme.
Pol Fa 8 mesos
Ui si... a correr. I els que estan a la muntanya? Ull amb els allaus i els ossos! I els que estan a interior? Ull amb els moquits assassins i les rieres... Veieu massa pelis i us creieu massa als que diuen tonteries a les teles. Sigueu seriosos.
Víctor Fa 8 mesos
El afán de lucro mata la sensatez. El impacto de la super población por m2 afecta el ecosistema, mientras pueblos del interior se abandonan. La torre Barcelo, en mi opinión y aparte lo razonado es estéticamente agresiva, fea y un estímulo a la carrera del y yo más alto. Mientras promotores, urbanistas y políticos que se benefician viven en áreas privilegiadas. Donde están el “seny”, el amor a la terra y a la mar ?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive