Recreació d'un dels nous gratacels al front marítim, que promou Sorigué
Recreació d'un dels nous gratacels al front marítim, que promou Sorigué

El front marítim de Mataró s’omple de gratacels

El boom immobiliari que viu Mataró segueix transformant el perfil de la ciutat, que incorporarà dues noves torres de 15 i 14 plantes de construcció imminent

Mataró és una ciutat on, en l’àmbit immobiliari, s’hi viuen paradoxes de tots els colors. Mentre les noves promocions de pisos floreixen en els sectors en creixement, en especial al front marítim on ja hi ha previstes dues noves torres previstes de 15 i 14 plantes respectivament, cada cop són més les famílies per a qui resulta entre difícil i impossible accedir al mercat de l’habitatge. L’oferta de pisos socials, tot i els esforços de l'Ajuntament en aquest sentit amb projectes com el Yes we rent!, no pot fer front a la demanda existent, mentre que la xifra de llars buides, en mans sobretot de grans tenidors o bancs, supera els 3.000 (una part important, ocupades il·legalment). Amb desnonaments constants, tot de joves per qui independitzar-se és una quimera, ocupacions a diari (algunes de conflictives) i una de les rentes mitjanes per càpita més baixes del país, resulta xocant que el perfil de ciutat es vegi modificat contínuament per flamants torres d’habitatge, lluents i envidrades, amb acabats d’alt standing, piscina comunitària i privilegiades vistes al mar. Mataró, empobrida per les successives crisis econòmiques, amb barris molt afectats per la segregació i l’exclusió social, és alhora una ciutat que creix a cop de grua, convertida en la nineta dels ulls de grans promotores residencials.

Les principals promocions del front marítim (clica a les icones per desplegar la informació, i clica aquí per veure el mapa en pantalla completa)

 

119 habitatges al sector d'Iveco-Pagaso amb gimnàs, coworking i 4 àtics amb piscina privada

El sector del Rengle i d’Iveco Pegaso concentra bona part del moviment immobiliari mataroní. Més enllà de la Torre Barceló, que amb 26 plantes esdevindrà de llarg l’edifici més alt del Maresme però que encara no té calendari, hi ha molt més definits dos nous projectes que afegiran dos gratacels en aquesta part del front marítim mataroní. Un dels projectes més cridaners és Eteric Residencial, que la promotora ASG Homes és a punt d’iniciar i que inclou dos edificis de 15 i 7 plantes. Serà una de les primeres promocions a l’àmbit de l’antiga Iveco, i es farà a tocar de la torre blanca que Solvia acaba de finalitzar al costat del TecnoCampus. La promoció de 119 habitatges, amb preus que arrenquen en els 214.000 euros els de dues habitacions, inclou quatre àtics de luxe de més de 250m2 amb piscina privada i grans terrasses (accessibles si es paguen fins a 650.000 euros), a banda d’instal·lacions comunes de coworking, gimnàs i “sala gourmet”, entre d’altres amenitats.

ETERIC1

Promoció Eteric Residencial, al sector d'Iveco-Pegaso

A cinc minuts d’aquesta promoció, en aquest cas al sector veí d’El Rengle, les grues ja treballen per edificar la torre de 14 plantes projectada per Sorigué. Es tracta de la mateixa immobiliària que va edificar el primer edifici d’habitatges en aquesta zona de Mataró, l’anomenada torre El Rengle. “Arrel d’aquest projecte, altres promotores van animar-se a edificar a la zona, hem marcat tendència en l’estètica dels edificis i la tipologia d’habitatges”, explica Jordi Redondo, de Sorigué. De fet, la torre El Rengle II replica la imatge de la torre original, tot i que en aquest cas orienta tots els habitatges cap a la façana marítima. Encara no s’havien començat a moure els fonaments del solar i ja s’havien venut la meitat dels habitatges de la promoció, amb preus que van dels 260.000 als 736.000 euros. La pandèmia, en aquest cas, no ha estat cap fre.

torre barceló

Infografia de la torre Barceló, que tindrà 26 plantes

Mataró té quelcom difícil de trobar ara mateix als entorns de Barcelona: terreny lliure a primera línia de mar

“Mataró és bastant atractiu a nivell immobiliari”, resolen des de Sorigué. La capital del Maresme té quelcom molt difícil de trobar ara mateix als entorns de Barcelona: terreny lliure a primera línia de mar. Tan sols Badalona pot competir en aquest sentit. Molts veïns de la capital catalana o que hi busquen pis acaben optant per establir la seva residència a Mataró. “Imagina’t quins preus pots trobar a Barcelona per pisos com aquest”, afirma Redondo, tot i que matisa que la majoria de compradors de pisos d’aquesta nova torre són “gent de Mataró o de municipis del voltant”. El sector del Rengle, segons el mateix promotor immobiliari, és molt atractiu perquè ofereix un bé tan preuat com les vistes al mar sense cap barrera, en un entorn molt tranquil amb poc trànsit o activitat comercial. Fins i tot el fet que no hi hagi platja ni, per tant, gaire moviment de gent, acaba sent un valor afegit. “El client d’aquest tipus d’habitatge busca tranquil·litat i comoditat”, afirmen des de Sorigué. La bona connexió amb l’autopista i la proximitat a Barcelona són, evidentment, clau.

“Apostem per l’habitatge social, però també ens cal habitatge per a un altre tipus de gent", diu Bote

La primera línia de mar és, de nou, el principal  reclam de venda d’una altra promoció al front marítim de Mataró, la que TR Grup està desenvolupant al solar de l’antic concessionari Prades. La demolició de l’antiga nau donarà pas a “Mataró Playa Residencial”, un desenvolupament urbanístic de 51 habitatges (4 de protecció oficial i 47 de mercat lliure), amb piscina comunitària, gimnàs, espai coworking i zones verdes privades. “Sent el plaer de viure a un pas de la platja, en un entorn privilegiat, amb el màxim confort i a tan sols 36 quilòmetres de Barcelona”, és l’eslogan de la promoció, en el qual es resolen gran part dels atractius que Mataró té en el camp immobiliari. Solvia, una de les grans empreses del sector, també s'ha abonat a Mataró, amb diferents promocions com la que és a punt de finalitzar al carrer Lepant, de nou a primera línia de mar, anomenada "El mirador del Maresme".

Malgrat que totes aquestes noves contradiccions poden entrar en contradicció amb el fet que  tants mataronins no es puguin pagar un habitatge ni petit ni gran, ni nou ni de segona mà, l’alcalde, David Bote, defensa el model actual. “Apostem per l’habitatge social, però també ens cal habitatge per a un altre tipus de gent, de cara a que la ciutat quedi més equilibrada des del punt de vista social i econòmic”, afirmava Bote en una entrevista amb Capgros.com. Bote assegurava també que algunes d’aquestes noves promocions tenen vinculades un 30% d’habitatge protegit i assequible.  

 

Comentaris (26)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive