De la Fira a la Setmana: l’economia social i solidària de Mataró no para de créixer
De la Fira a la Setmana: l’economia social i solidària de Mataró no para de créixer

De la Fira a la Setmana: l’economia social i solidària de Mataró no para de créixer

Més de 30 activitats del 2 al 9 d’octubre tornaran a fer de Mataró una referència del cooperativisme

El nombre de cooperatives no para de créixer i el pes de l’economia social i solidària a Mataró, ja de per sí alt en termes històrics, també. Per això no deixa de ser un pas lògic que l’antiga Fira de l’Economia Social i Solidària augmenti d’escala, vulgui abraçar nous àmbits sectorials i territorials i aquest 2022 esdevingui una Setmana de la Fira Social i Solidària. Se celebrarà del 2 al 9 d’octubre. 

Organitzada per la Taula de l’Economia Social i Solidària de Mataró hi ha un programa extens de 33 activitats. L’objectiu del programa és potenciar la demanda de productes i serveis existents i posicionar les organitzacions i entitats de l’ESS en el cicle econòmic general de la ciutat. Aquest esdeveniment és també una oportunitat per guanyar visibilitat de les diferents iniciatives a Mataró i explicar els valors d’aquesta altra manera de fer economia per donar resposta a les necessitats de les persones.

Els actes comencen el diumenge 2 i es repartiran per diferents espais de la ciutat amb la intenció d’arribar al públic que no coneix aquesta oferta.

Estendre més el cooperativisme 

Es treballaran sessions de sensibilització i introducció al cooperativisme adreçades als joves; hi haurà espais de reflexió i debat en temes com el feminisme, la precarietat laboral d’alguns sectors i la inserció laboral de persones amb diversitat funcional; s’aproparà les famílies a la natura en projectes comunitaris; hi haurà jocs per entendre el comerç just; podrem conèixer la història cooperativista de Mataró i projectes de cooperativisme actual, entre d’altres.

Amb festa inclosa

L’acte oficial d’obertura de la Setmana serà dilluns 3 d’octubre a les 18 h al Cafè de Mar amb membres representants de la Taula transversal per l’ESS, entre ells el regidor d’Economia Social i Solidària, Sergi Morales. El dia 8 d’octubre al Cafè Nou es farà la festa de l’ESS amb activitats diverses com ara l’estrena de l’exposició del fotoreportatge de projectes maresmencs de l'ESS Les persones a l'objectiu: una lluita per la transformació, jocs solidaris, conta contes, balls de Bollywood, tallers i un concert de jazz per acabar.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive