Prou de trucades molestes.
Prou de trucades molestes.

Salva Fernández / AMIC

Fart de trucades comercials? la llista Robinson és la solució

Es tracta d'una llista gratuïta que et deslliura de telèfons, mails o sms indesitjats.

Trucades a totes hores, amb ofertes constants sense que les hagis demanat, inclús d'operadores amb les que vas estar i vas sortir-ne per cames! Per evitar tot això, hi ha alguna solució com les llistes Robinson. Són llistes creades per a ajudar particulars i a empreses a deslliurar-se de l'assetjament publicitari, ja sigui per via telefònica, correu electrònic, SMS o correu postal. És per tant una llista d'exclusió per a aquelles empreses a les quals no autoritzes expressament. El seu nom deriva del conegut personatge de Daniel Defoe, i s'assembla a aquest, en el fet que un cop inscrit, "t'aïlles" d'alguna manera de tota informació que vingui de l'exterior.

Per a donar-se d'alta, n'hi ha prou amb enregistrar-se a la pàgina web i facilitar unes poques dades. Poden fer-ho els majors de catorze anys i el servei no té cap cost per als particulars. En el moment del registre, pots comunicar a més a més per quins mitjans desitges o no rebre publicitat, així com els sectors d'activitat concrets als que permets trucar-te i a quins no.

Cal tenir en compte que el procés d'inscripció pot demorar-se fins a dos mesos, per la qual cosa podries continuar rebent publicitat durant un temps després del registre. Això sí, si transcorregut un període prudencial, encara continues rebent aquest tipus de trucades, es pot denunciar davant l'AEPD (Agencia Española de Protección de Datos), davant l'oficina del consumidor o el síndic de Greuges. Es pot revocar el consentiment en qualsevol moment, així com modificar les dades simplement accedint al web pertinent, introduïnt la contrasenya creada.

Com funciona, pas a pas:

 • El primer que has de fer és anar a la pàgina web fent clic aquí
 • Un cop allà, has d'omplir les teves dades principals: DNI, nom complert, data de naixament, correu electrònic...
 • Caldrà verificar el correu que t'envien per validar el teu registre
 • Un cop a la pàgina principal, podràs escollir què no vols rebre: correu postal, mails, trucades, sms... només caldrà indicar el número de mòbil o correu electrònic que vols que quedi aïllat de la publicitat
 • També pots escollir sectors dels que no vols publicitat o revocar el consentiment que hagis donat a empreses

Comentaris (2)

Luis Fa 24 dies
Jo també estic apuntat i em matxaquen a trucades, mails...
Joaquim Mas Vives Fa 25 dies
És mentida, hi estic apuntat i em segueixen trucant.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive