El tèxtil és un dels sectors on espot aplicar l'economia circular al Maresme
El tèxtil és un dels sectors on espot aplicar l'economia circular al Maresme

Estudien el potencial de l'economia circular al teixit empresarial del Maresme

L'objectiu de la iniciativa de la FAGEM i el TecnoCampus és fomentar la transformació socioeconòmica del Maresme cap a aquest model innovador basat en el residu zero

patrocini Pous consultans nova llei
 

La Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) i la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus Mataró-Maresme (TCM) han unit esforços per dur a terme l'estudi "Maresme Circular", amb l'objectiu de determinar el potencial d'inclusió de l'economia circular a la comarca i fomentar la transformació socioeconòmica del Maresme cap a aquest model innovador.

L'estudi, amb una durada prevista d'un any i mig, se centrarà en identificar les oportunitats que ofereix l'economia circular al teixit empresarial del Maresme durant la seva transició cap a aquest nou paradigma socioeconòmic. Els resultats de la investigació es presentaran en un fòrum especial, que se celebrarà a l'abril de 2025.

La presidenta de la FAGEM, Roser Moré, destaca que la circularitat implica "gestos simples però amb una alta rendibilitat mediambiental". A més, subratlla que la transformació dels models productius "obre noves oportunitats de negoci, aprofitant els recursos sobrants i generant solucions innovadores per a la provisió de recursos necessaris".

Amb l'economia circular com a punt central de l'estudi, la FAGEM i la Càtedra del TCM responen a la demanda d'una transformació socioeconòmica, on la sostenibilitat i les oportunitats de negoci relacionades amb aquest àmbit es converteixen en elements clau per a la planificació empresarial i de creixement.

PresentacioMaresmeCircular (3)

Presentació de la iniciativa Maresme Circular. Foto: FAGEM

Ariadna Benet, directora en funcions i investigadora de la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat del TCM, assenyala la importància de repensar els models de producció i consum, veient els residus com a nous recursos i allargant la seva vida útil per evitar l'esgotament de matèries primeres i reduir les piles de residus generades.

Paral·lelament a l'estudi, el projecte inclou un programa de sis jornades de formació amb l'objectiu de difondre la cultura circular entre el teixit empresarial i administratiu. La primera jornada, programada per al 18 de gener, serà una presa de contacte inicial amb les empreses sobre l'economia circular. Les sessions posteriors, que tindran lloc al març, abril, juliol i novembre de 2024, així com al febrer de 2025, abordaran temes com els models de negoci circulars, la governança circular i el paper dels ajuntaments, les barreres i oportunitats del nou model productiu, les experiències d'èxit de l'economia circular i les vies de finançament per a la seva implementació empresarial.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive