Les exportacions catalanes marquen un nou rècord històric
Les exportacions catalanes marquen un nou rècord històric

Les exportacions catalanes creixeran un 18% el 2022

La previsió del Govern és que les vendes a l'estranger seran un 6% superiors als nivells prepandèmia i s'incrementaran per sobre la mitjana mundial

El Govern preveu que les exportacions catalanes creixin un 18% en termes interanuals aquest 2021, cinc punts més respecte a les darreres estimacions d'Acció. Segons l'executiu, les vendes a l'estranger superaran els 78.000 milions d'euros, el que suposaria batre un nou rècord històric i recuperar el nivell d'ingressos previ a la pandèmia. En concret, s'estima que les exportacions d'aquest 2021 se situaran un 6% per sobre les xifres del 2019, segons ha apuntat el Govern aquest dilluns en un comunicat.

La previsió de creixement també és superior a les estimacions de l'Organització Mundial del Comerç (OMC) i del Fons Monetari Internacional (FMI), que situen la millora de les exportacions en el 10% per al conjunt del comerç exterior mundial.

El compliment d'aquestes previsions suposaria recuperar una tendència de creixement que va quedar truncada per la covid-19. Després de nou anys consecutius amb xifres d'exportacions rècord, les vendes de Catalunya a l'exterior es van frenar per primera vegada l'any 2020, situant-se en els 66.265 milions d'euros (un descens del 10,3% respecte al 2019).

Pel conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, la revisió a l'alça de les estimacions "reforcen la robustesa del sector exterior català i la seva capacitat d'adaptar-se als canvis del comerç mundial". En aquest sentit, destaca que l'economia catalana està "plenament inserida en la cadena de valor global i, per tant, més exposada a aquests canvis". "Si bé és cert que es veu més afectada quan el comerç mundial s'alenteix, també té més capacitat de recuperar-se més ràpid quan aquest s'accelera", ha afegit Torrent.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive