Alumne de Formació Professional. Foto: Arxiu
Alumne de Formació Professional. Foto: Arxiu

L'èxit de l'ensenyament professional: més oportunitats laborals per als graduats

La taxa d'inserció laboral dels graduats en FP ha augmentat per tercer any consecutiu, assolint ara el 54,49%, comparat amb el 45,32% del 2021

patrocini pous comunitats


L'ensenyament professional (FP) es consolida com una via segura cap al món laboral, donant lloc a més oportunitats d'ocupació per als seus graduats. D'acord amb l'Estudi d'Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals 2023, la taxa d'inserció laboral dels graduats en FP ha augmentat per tercer any consecutiu, assolint ara el 54,49%, comparat amb el 45,32% del 2021.

Els graduats en cicles formatius de grau superior gaudeixen d'una inserció encara més alta, arribant al 74%. En el cas de la FP dual, on els estudiants combinen la teoria amb pràctiques en empreses, gairebé dos de cada tres troben feina immediatament, amb un 66% d'inserció.

Aquestes dades prometedores han estat presentades per la consellera d'Educació, Anna Simó i Castelló, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el president del Consell General de Cambres de Catalunya, Josep Santacreu, en un acte a la Llotja de Mar de Barcelona, acompanyats de la directora general de Formació Professional, Mercè Chacón Delgado.

L'empresa de pràctiques s'erigeix com la principal via d'accés al món laboral per als graduats, i Simó ha instat les cambres a seguir incentivant les empreses perquè acullin estudiants en pràctiques.

Torrent ha ressaltat la importància estratègica de la formació professional tant per a l'individual com per a la competitivitat empresarial, afirmant que aquesta legislatura està marcada per l'FP, amb un increment substancial en pressupost i places de formació ocupacional.

Pel que fa a la continuïtat formativa, l'estudi revela que els graduats de grau superior tenen més tendència a continuar els seus estudis, amb un 83,46% que opten per cursar un altre grau superior. D'altra banda, el 61,73% d'aquests graduats evolucionen cap a la universitat.

Augment de la contractació indefinida

L'estudi també mostra un augment en la contractació indefinida entre els graduats d'FP, passant del 46,07% al 63,57% entre els tècnics superiors i del 35,2% al 53,13% entre els de grau mitjà. A més, hi ha un increment en els ingressos, amb el 20,94% dels graduats en grau superior i el 14,11% dels de grau mitjà guanyant més de 1.500 € nets. Malauradament, la bretxa de gènere persisteix, amb les dones predominant en salaris inferiors als 1.200 euros nets.

Així, l'ensenyament professional emergeix com una opció educativa que no només respon a les necessitats del mercat laboral, sinó que també contribueix a la millora de les perspectives professionals i a la igualtat d'oportunitats.

Font: ccma.cat/324

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive