L'Ibex, que marca les principals empreses espanyoles a la borsa.
L'Ibex, que marca les principals empreses espanyoles a la borsa.

Redacció / ACN

Les empreses de l'Ibex van pagar factures a 191 dies durant el 2020

El triple de temps més del que marca la llei, que és igual per a tothom menys per als gegants.

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) ha detectat que les companyies que cotitzen a l'Ibex 35 van pagar factures amb un retard que triplica el límit legal de 60 dies durant el 2020, coincidint amb l'esclat de la crisi de la covid. L'anàlisi a partir de les dades de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) conclou que les grans empreses van pagar als seus proveïdors amb 191 dies de mitjana, 15 dies més que el 2019.

En canvi, van cobrar a 61 dies les factures dels clients, amb un increment de 2 dies. La morositat de les empreses del selectiu va arribar als 58.427 milions d'euros, en un moment en el qual "mig milió d'empreses estan en risc de fallida, principalment pel retard en els pagaments", segons l'entitat.

Aquesta xifra és inferior a l'excés de comptes a pagar dels balanços de les grans empreses registrats en el 2019, que era de 64.010 milions d'euros. "Per què moltes pimes van haver de demanar préstecs a l'ICO i endeutar-se posant en risc la seva continuïtat, mentre que algunes empreses cotitzades incomplien la llei de pagaments?", es pregunta el president de la plataforma, Antoni Cañete.

L'entitat reclama agilitzar la tramitació del règim sancionador per multar les empreses moroses, que "fa nou mesos que està aturat al Congrés", ja que seria una eina "eficaç" per acabar amb aquesta "xacra". Cañete reclama que els fons europeus Next Generation es concedeixin "únicament a empreses no moroses" alhora que exigeix a les administracions públiques que "donin exemple pagant dins del termini".

Comentaris (1)

Attilio Fa 1 any
Donde están los políticos, que se preocupan por estar presentes en medios de comunicación y no en leyes que necesarias para la supervivencia de les PIMES que dan trabajo a miles de personas ???? Esto es para TODOS los Partidos políticos.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive