Nou descens de l'atur a Mataró
Nou descens de l'atur a Mataró

Empreses catalanes en risc per manca de quitances i carències als ICO

La patronal Pimec ha avisat que els més afectats són els autònoms i les microempreses

patrocini pous
 

La patronal Pimec ha avisat aquest dimarts en una roda de premsa que hi ha 50.000 empreses catalanes en risc de tancament si no s'apliquen aviat "quitances i carències" als préstecs concedits per l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) durant la pandèmia. Segons una enquesta realitzada a 417 pimes catalanes, els més afectats són els autònoms i les microempreses.

De fet, el 48% de les companyies consultades reconeixen que poden tenir "dificultats" per fer front als venciments dels crèdits públics a curt termini. "A Catalunya 150.000 empreses van demanar els préstecs ICO durant la primera i segona onada", ha recordat el president de Pimec, Antoni Cañete.

Demanen mesures urgents a les patronals

Per solucionar aquest panorama que Pimec veu amb pessimisme, la patronal demana a l'administració "mesures urgents". Si això no passa, afirmen, moltes empreses poden veure's obligades a tancar o entrar en dinàmiques de morositat que acabaran afectant la seva viabilitat a mitjà termini. "En tres setmanes començarà l'obligació del retorn d'aquest ICO i només hi ha dos mesos per poder negociar aquestes condicions de refinançament", ha afegit Cañete. En aquest sentit, ha recomanat solucions definitives que tinguin en compte l'escassa liquiditat de molts empresaris després de dos anys de pandèmia.

"No estem amb una activitat com la de 2019 i lògicament la situació econòmica dificulta el retorn d'aquest ICO", ha apuntat el president recordant els efectes que està tenint l'escalada de preus, l'escassetat de matèries primeres o els encariments de l'energia i els costos logístics en moltes empreses catalanes.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive