L'empresari Joan Vila
L'empresari Joan Vila

L'empresari Joan Vila presenta a Mataró 'La fi de l'abundància'

Barcelona Maresme Business Club organitza la presentació del llibre, que vol ajudar el lector a comprendre els camins per resoldre la crisi climàtica del planeta

patrocini Pous consultans nova llei
 

L'organització d'empresaris Barcelona Maresme Business Club promou el proper 23 de novembre, a l'Ateneu Centre Cultural de mataró, la presentació del llibre 'La fi de l'abundància', de l'empresari Joan Vila. L'acte comptarà  amb el periodista Joan Julibert com a moderador. L'acte tindrà lloc a les 19.30h. 

El llibre 'La fi de l'abundància' pretén ajudar el lector a comprendre els camins per resoldre la crisi climàtica que pateix la Terra. Lluny de basar-se només en els canvis tecnològics, passa revista als problemes econòmics que fan que la tecnologia no sigui capaç de frenar ella sola l’augment de concentració de CO2 i altres gasos causants de l’escalfament del planeta.

Algunes de les propostes que hi figuren són estrictament econòmiques i fiscals, com taxar les matèries primeres i despenalitzar el valor afegit, altres són financeres, com reduir el crèdit al consum. El llibre posa èmfasi en la necessitat de canvis conductuals de la societat, ajustar el consum a les necessitats de la ciutadania i no fer ús d’excessos de materials ni de serveis. Finalment, proposa solucions per a Catalunya a mig termini, i quin ha de ser l’escenari per a l’objectiu final el 2050, quan l’economia estigui completament descarbonitzada.

la fi de labundancia jon vila
 

Joan Vila es enginyer industrial per la UPC i enginyer en tecnologia paperera per la Universitat de Grenoble. Ha estat professor del màster en tecnologia paperera i de l'assignatura L'energia de demà a la Universitat de Girona. Des de l'any 1981, és el director executiu de LC Paper 1881, S.A., una mitjana empresa catalana de fabricació de paper tisú.

Des de l'any 2005 escriu una columna setmanal a Diari de Girona sobre economia empresarial i energia, i presideix des del 2016 la Comissió d'Energia de PIMEC També ha publicat llibres de divulgació i apareix regularment a diversos mitjans de comunicació (televisió i premsa escrita), especialment en debats relacionats amb el món de l'energia, l'empresa i la crisi climàtica. Altres títols que ha publicat són 'Economia en el canvi climàtic (2021) i 'La crisi des de la trinxera' (2014)

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive