portada grafic comajuan
portada grafic comajuan

Les dones s'enfronten a feines "pitjors", més precàries i parcials

El gràfic de la setmana repassa el problema de les dones a la feina, les diferències i com els afecten situacions com els ERTO. El gràfic de capgros.com aquí:

 

Les dones no deixen enrere la parcialitat, "la mare de totes les bretxes", i continuen a la cua del mercat laboral després d'un any de pandèmia. Així ho indiquen les estadístiques i experts consultats per l'ACN. El 90% de l'ocupació femenina creada l'últim trimestre del 2020 és a temps parcial, tres vegades més que els indicadors masculins. Les feines que troben les dones són per fer suport o cobrir necessitats puntuals de demanda. En tot l'any, les dones han perdut feina amb més intensitat que els homes, amb una caiguda de l'ocupació del 4,1%, respecte al 3,9% masculí. A aquests factors s'hi suma la "segregació per gènere" del teletreball, amb la majoria de dones optant per la feina a distància, mentre ells tornen a la feina presencial.

Tot i que la majoria de feines en primera línia de gestió de la pandèmia estan feminitzades, la crisi sanitària ha tingut un fort impacte en l'ocupació de les dones, especialment significatiu i més profund en els primers mesos. En concret, les dones són un 70% dels sanitaris, un 80% dels sociosanitaris i un 60% dels treballadors de supermercat.

En el darrer trimestre de l'any, les dones han mostrat una evolució més favorable, però pràcticament tota la feina generada és a temps parcial. La taxa de parcialitat femenina continua triplicant la masculina, amb el 21,5% de dones que no treballen tota la jornada i només un 7,6% de treballadors en aquesta situació. "Una vegada més veiem que les dones continuen a la cua del mercat laboral", lamenta la directora general d'Igualtat del Govern, Mireia Mata.
 

patrocini comajuans

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive