El Twitter d'Elon Musk
El Twitter d'Elon Musk

Redacció

Les descàrregues de X (Twitter) al seu nivell més baix en una dècada

Al setembre, el nombre d'usuaris diaris de X -Twitter- es va situar en 249 milions, un 2% menys que al juliol, quan eren gairebé 253 milions

Elon Musk, el carismàtic empresari propietari d'X, la xarxa social que solia ser coneguda com a Twitter, ha portat la plataforma per un camí turbulent que ha significat la seva pitjor xifra de descàrregues en més de deu anys. El polèmic canvi de nom de Twitter a X al juliol, malgrat l'oposició de la consellera delegada Linda Yaccarino, ha marcat un punt d'inflexió. Comparat amb el mateix període de l'any anterior, just abans que Musk adquirís la companyia per 44.000 milions de dòlars, les descàrregues de l'aplicació han caigut un 18%. Aquesta tendència negativa és una de les pitjors mostres d'interès per la plataforma des d'abans que Twitter sortís a la borsa el 2013.

La caiguda de la popularitat d'X s'ha reflectit a gairebé tots els països en els quals està disponible, incloent els seus mercats més grans, com els Estats Units, el Regne Unit i el Japó. Les visites al lloc web d'X, que encara opera com twitter.com, també han experimentat una disminució del trànsit global del 10% a l'agost i un 15% als Estats Units en comparació amb l'any anterior, segons xifres de Similarweb.

A més de les descàrregues i el trànsit web, l'ús diari i mensual de l'aplicació ha disminuït, amb milions d'usuaris obrint-la cada vegada menys. Al setembre, el nombre d'usuaris diaris es va situar en 249 milions, un 2% menys que al juliol, quan eren gairebé 253 milions. Els usuaris mensuals han disminuït aproximadament en la mateixa mesura, arribant als 393 milions, en comparació amb els 398 milions de juliol.

El repte més ambiciós de Musk és la seva declaració que espera que X arribi als 1.000 milions d'usuaris mensuals per al 2024. Per aconseguir-ho, hauria de triplicar pràcticament el nombre d'usuaris en els pròxims mesos. Tanmateix, Musk també ha reconegut que l'empresa en el seu conjunt "pot fracassar" en algun moment.

Canvis impulsats per Musk

Des que Musk es va fer càrrec de l'aplicació a l'octubre, ha implementat canvis dràstics i ha reduït considerablement la plantilla de l'empresa, la qual cosa ha generat preocupacions sobre la capacitat de la plataforma per mantenir-se en funcionament de manera efectiva. A més, recentment va acomiadar l'equip de confiança i seguretat d'X, la qual cosa va deixar només uns pocs treballadors per supervisar els continguts de la xarxa social, segons fonts anònimes.

La caiguda de la popularitat d'X també coincideix amb els canvis impulsats per Musk a la plataforma i el seu ús políticament incorrecte. Musk sovint es converteix en trending topic, convertint a X més en una plataforma centrada en el seu propietari multimilionari que en un lloc per al debat públic o estar informat. Ha promogut fake news, permès comentaris xenòfobs i ha atacat els usuaris crítics dels canvis sota la seva direcció.

El futur d'X sota el comandament d'Elon Musk és incert, i la seva capacitat per complir la seva ambiciosa meta d'usuaris és motiu de debat. La xarxa social enfronta reptes significatius en la seva cerca per recuperar el seu antic esplendor i mantenir-se rellevant en el canviant món de les xarxes socials.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive