seat suv
seat suv

Redacció

La desaparició de SEAT: confusió o realitat?

Unes declaracions del CEO de Volkswagen fan saltar totes les alarmes. La marca Cupra creix i no volen frenar-ho.

patrocini Pous nova llei
 

L'horitzó del món automobilístic està canviant a passos de gegant, amb nous reptes i paradigmes emergents. Una de les notícies més recents que ha estat protagonista d'aquest canvi és la possible transformació, o fins i tot, desaparició de la marca SEAT tal com la coneixem avui dia. Durant el saló de l'automòbil de Munic, el CEO de Volkswagen, Thomas Schäfer, va fer una declaració inquietant: "El futur de Seat és Cupra". Tot i que no va donar una data concreta, Schäfer va suggerir que la coneguda marca espanyola podria ser reconfigurada per centrar-se més en la mobilitat urbana. Això podria incloure la venda de patinets, scooters i altres innovadores solucions de mobilitat que encara estan en desenvolupament o en fase de prova.

D'aquesta manera, és probable que els models actuals de SEAT no tinguin un successor directe. Per tant, és possible que alguns d'aquests models es reinventin sota el segell de Cupra. Amb aquesta estratègia, Volkswagen sembla estar buscant una manera d'optimitzar els costos, sobretot amb l'augment de la demanda i producció de vehicles elèctrics, on la reducció del cost de les bateries és clau. I també, de pas, aterrar al mercat nord-americà amb la seva nova marca Cupra que tant bons resultats està donant.

No desapareix, però...

No obstant això, executius tant de SEAT com de Volkswagen han intervingut per frenar les especulacions, assegurant que la marca no desapareixerà. Han assenyalat que encara s'està invertint en la millora i actualització de models icònics com l'Ibiza, l'Arona i el León. Segons fonts del grup, SEAT "està més viva que mai". Així mateix, la informació publicada per la revista "Autocar" ressalta que els vehicles actuals de SEAT seguiran produint-se fins al final del seu cicle de vida previst, que en alguns casos s'estén més enllà de la dècada actual. Tot i això, admetien que el paper podia canviar apostant per la marca en la creació de solucions de mobilitat urbana sota el nom de SEAT, com e-scooters o el Seat Móo, però no s'exclou la continuïtat en la producció d'automòbils més petits.

En conclusió, mentre que el futur exacte de SEAT és incert, el que és clar és que la marca té un lloc dins la visió a llarg termini de Volkswagen. Potser no com una marca de cotxes convencionals tal i com la coneixíem fins ara.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive