El comerç electrònic ha concentrat part de les queixes i reclamacions dels consumidors
El comerç electrònic ha concentrat part de les queixes i reclamacions dels consumidors

La Covid dispara les queixes i reclamacions dels consumidors al Maresme

L'oficina del consumidor del Maresme va incrementar un 68% la seva activitat el 2020 per queixes en l'àmbit dels viatges, l'educació o els casaments

Les persones consumidores del Maresme han vist com la Covid i el terrabastall que ha provocat a tots nivells afectava de ple la seva vida diària i els seus hàbits de consum. Així ho demostren dades com les de l'Oficina comarcal d’Informació i Atenció al Consumidor del Maresme (OCIC), que ha vist com augmentaven molt notablement els dubtes, consultes, queixes i reclamacions que han rebut. 

Segons dades del Consell Comarcal, durant el 2020 va incrementar en un 68% la seva activitat, amb una concentració molt elevada en els mesos de març, abril i maig. Entre consultes, queixes, denúncies, reclamacions, arbitratges i actuacions en mediació es van obrir 3.367 expedients de consum, 1.367 més que els registats l’any 2019.

Aquestes dades demostren que la Covid-19 i la declaració de l’estat d’alarma van alterar de manera molt clara l’activitat i els plans de la ciutadania. Prop del 75% de les consultes rebudes vinculades a la Covid estaven relacionades amb el sector turístic, de les quals, un 33% corresponen a consultes sobre els serveis de transport aeri i marítim i un 42% a serveis d’agències de viatges, hotels i viatges combinats.

L’any passat, a més, es van rebre moltes consultes relacionades amb l’àmbit docent i centrades principalment en el manteniment de les quotes mensuals per servei no prestat en escoles (privades i concertades) i escoles bressol privades. Els casaments i tots els serveis relacionats amb aquesta important data per a moltes parelles, que solen ser residuals en l’Oficina comarcal de consum del Maresme, també ha generat un allau de consultes: vestits de núvia que no es van poder recollir a la botiga, pagues i senyals a restaurants i serveis vinculats: fotografia, música, lloguer de material….

A banda, l'augment del comerç electrònic vinculat al tancament físic també ha generat reclamacions en compres realitzades per internet, sobretot de informàtics, esportius, i de la llar.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive