Reobren els bars i restaurants, tant a l'interior com a les terrasses
Reobren els bars i restaurants, tant a l'interior com a les terrasses

Redacció

El consum creix a Catalunya durant la desescalada

El creixement a catalunya és de 1,4%, dues dècimes per sobre d'Espanya.

Catalunya ha vist com el consum durant la desescalada ha crescut un 1,4% en aquests ja més de 50 dies de desconfinament, dues dècimes per sobre del creixement a l'Estat espanyol. Les dades, extretes de Bnext, detecten que a Catalunya el consum va créixer un 2,7% durant la fase 0 respecte la setmana anterior, mentre que en la fase 1 es va reduir un 7% de mitjana. La gran despesa va arribar a la fase 2, on a Catalunya va créixer un 21,7% el creixement.

Els catalans van començar a destinar un 64% de la despesa mitjana a l'oci, mentre que en la compra de moda es va créixer un 30,5%. En alimentació, la despesa va créixer un 1,9%, sent el menjar a domicili (32%) la partida amb més creixement. Ja en fase 3, Catalunya va veure com hi havia un descens de consum del 8,7%. En aquesta etapa, alimentació, cultura i bellesa van caure un 10% de mitjana.

Per últim, segons indica l'estudi, la despesa dels catalans es van centrar en oci, viatges i cultura amb un 97%, 32% i 30% respectivament, mentre que en bellesa va haver-hi una caiguda del 17,5% i en alimentació, un 2,5% de mitjana menys.

Pel que fa a les dades generals a nivell d'Espanya, la despesa en oci a Espanya en fase dos va ser la meitat que a Catalunya (un 32%), mentre que ja en fase 3 el consum a Espanya va caure un 7,2 de mitjana respecte les setmanes prèvies.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive