El creixement en empreses depèn de la pandèmia.
El creixement en empreses depèn de la pandèmia.

El Cercle d’Empresaris proposa retardar la jubilació fins els 70 anys

Consideren que és una reforma inajornable del sistema de pensions actual

El Cercle d’Empresaris ha proposat en un document que l’edat de jubilació es retardi fins els 70 anys, amb un interval que es mogui entre els 68 i els 72 com a màxim. Una proposta que consideren “inajornable” per reformar el sistema de pensions. Per ells, és l’única manera de garantir la sostenibilitat del sistema de pensions que es veu “amenaçada” per la baixa natalitat, l’augment de l’esperança de vida, l’esgotament dels Fons de Reserva i el deute de la Seguretat Social, que equival al 8% del PIB espanyol.

Manuel Pérez-Sala, president del Cercle d’Empresaris, considera que el sistema actual està “desequilibrat” i que és un assumpte de matemàtiques, no d’opinions. Per ells, els ciutadans decidiran quan jubilar-se segons cada cas, fent que als 68 anys es rebaixi la pensió fins el 15%, mentre que si s’allarga la vida laboral fins els 72 anys es podria incrementar la pensió fins un 20%. Consideren que és un incentiu molt fort que busca retardar l’edat de jubilació.

En aquesta proposta es considera que l’Estat hauria de cobrir les prestacions de grups de persones que tinguin una vida laboral amb desgast físic important, com els agricultors.

D’altra banda, tot aquest plantejament es fa pensant en mantenir el nivell actual de les pensions perquè la capacitat econòmica no es vegi afectada, i s’oposen a la pujada de les cotitzacions socials al 0,6% com s’ha introduït en la reforma de les pensions, ja que consideren que això augmenta el cost laboral i “retarda la recuperació econòmica”.

Per últim, el Cercle d’Empresaris també considera que és important incentivar l’estalvi privat com a suport i reforç de la cotització que cadascú tindrà al llarg de la seva vida laboral.

Comentaris (1)

Ciutadana Fa 2 anys
Mai s'escolta propostes de retallar despeses molt grans com la de polítics sobrants i paràsits, o en les seves dietes i demés. Prou ja de ficar ma al poble més que esclitxat a base d'impostos per tots aquests. Ja us aneu carregat massa avis amb els virus llençats com perquè demaneu més

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive