El creixement en empreses depèn de la pandèmia.
El creixement en empreses depèn de la pandèmia.

Catalunya està entre les regions de la UE que més poden créixer el 2021

Espanya podria reduir l'atur en 400.000 persones aquest any si es redueixen les restriccions

Catalunya està entre les regions de la UE que més poden créixer el 2021 si es controla la pandèmia enguany, segons un estudi de la Comissió Europea. L'economia catalana podria registrar un rebot d'entre 4,5% i el 5,7% del PIB el 2021 si es redueixen "a la meitat" totes les restriccions per la covid-19, indiquen les projeccions de l'executiu publicades aquest dimarts en un informe sobre l'impacte de la covid-19 en l'ocupació.

A pràcticament la resta de territoris de l'estat el repunt seria d'entre el 4% i el 4,5% del PIB. D'altra banda, la CE apunta que si s'assoleix aquest escenari, Espanya podria reduir l'atur en 400.000 persones aquest any, l'equivalent al 2% de l'ocupació. A Catalunya l'augment seria d'entre el 2,1% i el 2,4%.

"L'esforç de la UE per millorar la situació epidemiològica el 2021 i reduir les restriccions val la pena", conclou la CE, que afegeix: "El PIB i l'ocupació es veuran significativament beneficiats". Segons els càlculs de la CE a nivell estatal, el PIB espanyol podria créixer entre un 4,08% i un 6,2% el 2021.

D'altra banda, Brussel·les corrobora l'impacte "desigual" de la pandèmia a la UE i avisa que les disparitats existents es poden incrementar. En aquest sentit, recalca "la importància de tenir en compte les característiques econòmiques de cada regió per implementar les millors mesures" de cara a la recuperació.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive