Cotxes aparcats al carrer. Foto: R.Gallofré
Cotxes aparcats al carrer. Foto: R.Gallofré

Canvis en la normativa europea sobre emissions dels cotxes

Les exigències per als turismes es mantenen i s'estableixen límits més exigents per als vehicles pesats

patrocini Pous nova llei
 

Els països de la Unió Europea han acordat ajornat dos anys l'entrada en vigor de la normativa Euro 7, el nou conjunt de normes sobre les emissions dels cotxes i que té com a objectiu final aconseguir que tots els vehicles que es venguin a la UE siguin zero contaminants l'any 2035. En el cas dels turismes, els socis comunitaris han convingut traslladar l'entrada en vigor del reglament del 2025 -proposta inicial- al 2027, mentre que en el cas dels vehicles pesants passarà del 2027 al 2029. Per altra banda, els límits màxims d'emissions en l'Euro 7 per a automòbils lleugers -els més nombrosos- seran els mateixos que en l'Euro 6. En el cas dels vehicles pesants, en canvi, s'estableixen límits d'emissions més exigents.

Més enllà de fixar nous límits, la posició dels vint-i-set inclou algunes novetats. Per una banda, introdueix límits per a les emissions no relacionades amb l'escapament, com per exemples les emissions derivades de partícules de frens o la taxa d'abrasió dels pneumàtics. També han proposat nous requisits mínims de rendiment per a la durada de les bateries dels cotxes elèctrics i han imposat requisits més estrictes sobre la vida útil del vehicle.

A part, la posició també conté una disposició especial sobre els autobusos urbans per garantir que es garanteix l'objectiu de zero emissions per al 2030.

Segons ha defensat la presidència espanyola del Consell de la UE en un comunicat, la posició dels estats estableix "un equilibri adequat entre requisits estrictes en matèria d'emissió de vehicles i esforços addicionals per a la indústria, en un moment en què els fabricants d'automòbils estan en plena transformació cap a la producció d'automòbils de zero emissions". "Arribem a un equilibri entre els costos d'inversió de les marques fabricants i millorem els beneficis ambientals derivats de la regulació", afegeix.

No obstant això, la posició del Consell de la UE rebaixa les pretensions inicials de la Comissió Europea, que apostava per una implementació més accelerada de l'Euro 7.

Amb l'anunci d'aquest dilluns, el Consell ja disposa ara d'un mandat per iniciar les negociacions sobre el reglament amb el Parlament Europeu, que encara ha d'adoptar la seva posició.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive