Li cancel·len un deute de més de 20.000 euros a una llavanarenca
Notícies relacionades
Li cancel·len un deute de més de 20.000 euros a una llavanarenca

Li cancel·len un deute de més de 20.000 euros a una maresmenca

“O era la casa, el menjar i el meu fill o els bancs”, assegura després d’acollir-se a la Llei de Segona Oportunitat

patrocini pous
 

La Llei de Segona Oportunitat segueix sent un mecanisme legal força desconegut encara que faci anys que estigui vigent. Serveix per exonerar deutes i de tant en tant hi ha casos com la de la llavanerenca Pilar Rodríguez que acaba de veure com li han cancel·lat el deute de 20.494 euros al qual no podia fer front. És un cas guanyat pel bufet d’advocats especialitzat Repara tu Deuda

El deute  de la Pilar es va originar quan es va divorciar. Tenia un préstec que pagaven conjuntament, però després va haver d'assumir-ho ella. Es va quedar sola amb un fill, la seva exparella no li passava manutenció. A més, per la maternitat, va demanar la reducció de jornada. Va acudir a sol·licitar crèdits per a poder tirar endavant. Finalment, va haver de deixar de pagar perquè no arribava. “El que no podia era pagar la meitat de la meva nòmina en crèdits”, conclou.

La interessada explica com ha viscut tot aquest temps durant el qual, literalment, tenia por: “els bancs em trucaven la meva vida era un caos” explica per afegir  que“vaig haver de prendre una decisió: o era la meva casa, el menjar, el meu fill, o els bancs ”. 

Respecte l’opció del bufet explica que  “un company de treball me'l va recomanar. A ell li va passar una cosa similar amb la seva parella. Al principi, el dubtava. Ell em va donar el contacte i és una idea excepcional per a la gent que realment no pot … ha estat la millor idea del món. És  com si m'hagués tocat la Loteria”.

El vídeo del cas


Les avantatges de la Llei de Segona Oportunitat

Les persones que s'acullen a la Llei de Segona Oportunitat comproven amb molta rapidesa els beneficis de quedar exonerades. I és que surten dels llistats de morositat, com ASNEF, que tant els perjudica. A més, i això els ajuda també molt en el seu dia a dia, deixen de rebre les trucades dels bancs i entitats financeres, que tampoc contacten amb familiars, afins, coneguts i personal del seu propi treball, com feien amb anterioritat.

Com expliquen els advocats de Repara tu Deuda, “Espanya va aprovar aquesta legislació el 2015, un any després que la Comissió Europea realitzés una recomanació per a posar en marxa aquest mecanisme de cancel·lació de deutes de particulars i autònoms. Podem dir que avui dia comptem amb un dels sistemes o mecanismes de segona oportunitat més liberals d'Europa”.

Aquesta legislació permet que particulars i autònoms puguin quedar exonerats dels seus deutes sempre que es demostri que han actuat de bona fe, que l'import degut no superi els 5 milions d'euros i que no han comès cap delicte socioeconòmic en els deu últims anys.

Comentaris (1)

Mataroní empipat Fa 9 mesos
A aquesta dona la perseguien els bancs per 20.000€, pero al 2012, l'empresa municipal PUMSA seguia en operacions amb 150 millons d'euros de deute i un deficit de 6 millons anuals. Pero es clar, Pumsa era empresa pública de l'ajuntament!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive