La instal·lació, de part d'una empresa mataronina: Techsolar.
La instal·lació, de part d'una empresa mataronina: Techsolar.

El càmping català La Ballena Alegre guanya l'European Solar Prize 2020

El càmping La Ballena Alegre guanya l'European Solar Prize 2020 per la seva sostenibilitat amb una instal·lació feta per Techsolar.

El càmping La Ballena Alegre ha guanyat el premi European Solar Prize 2020 per la sostenibilitat amb uns bungalous eficients energèticament. Aquest guardó, que és el més important en termes de sostenibilitat a nivell europeu, té un clar sabor mataroní: la instal·lació fotovoltaica del càmping corre a càrrec de Techsolar.

La instal·lació està conformada per 39 bungalous amb 39 instal·lacions fotovoltaiques i 30 bateries de liti que permeten cobrir el consum de 24h d'energia dels bungalous. A més, la climatització es fa amb un sistema de geotèrmia, que se sumen a l'aïllament de les estructures fetes de fusta i que garanteixen un consum reduït.

Una filosofia que implica a les famílies

La filosofia del càmping no és només tenir un consum a través de les plaques solars, sinó també formar a les famílies perquè tinguin un consum eficient, intentant apagar les llums quan no es fan servir, regular bé el clima de l'estança, etc. A més, per incentivar aquestes actituds, la família amb menys consum durant la seva estada rep dies de vacances per al proper any.

En aquest projecte també hi treballa Wattia i Webatt energia, encarregats de les energies renovables del projecte, que assenyalava en declaracions a Nació Digital que era "la Champions de les energies renovables" ja que permet a les famílies fer un "ús responsable de l'energia".

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive