Comprar una nau o llogar-la. Com decidir-se?
Comprar una nau o llogar-la. Com decidir-se?

Què cal tenir en compte a l’hora de comprar una nau industrial?

Els empresaris que necessiten un immoble industrial han de tenir en compte diversos factors rellevants

Els empresaris que necessiten adquirir una nova nau industrial, ja sigui per traslladar la seva activitat o per iniciar-ne una de nova, han de tenir en compte una sèrie de factors rellevants abans de tirar-se de cap a fer-ho. Per això, abans de comprar (o llogar) una nova nau, és important seguir una sèrie de recomanacions, tal i com expliquen des de Comajuan Finques, especialistes des de fa anys en la compra-venda d’immobles industrials.

Primer de tot, relaten, cal tenir en compte quina activitat i perfil econòmic tenim per escollir una nau industrial. Això pot definir molt clarament no només l’estil de nau, sinó també el lloc: si es busca una nau per a logística no es posarà en un primer pis o a una zona on no hi ha zona de càrrega i descàrrega còmode. Cal definir exactament quines són les nostres necessitats. Però hi ha molt més.

Lloguer o comprar?

Després de definir les necessitats que tenim, toca saber si anem de lloguer o de compra. Naturalment el pressupost serà clau per disposar d’una o altra proposta, però hi ha més a definir. La inversió que s’hagi de fer a la nau i els seus usos determinarà precisament quina estratègia a seguir. Si ens cal una grna inversió, és millor comprar perquè els tipus d’interès estan molt baixos ara mateix; en canvi, si es necessita tipus magatzem on no s’ha d’invertir i tot està fet, un lloguer pot ser més que suficient.

El pressupost, el temps que necessitem l'espai o la seva ubicació defineixen també la compra o el lloguer

També és important definir el projecte en sí. Si es tracta d’una cosa concreta, a tres anys vista per un producte concret, segurament el lloguer d’una nau és suficient ja que la compra no estarà amortitzada en tant poc temps.

Definir la ubicació i tenir en compte els treballadors

Un cop tenim clara la inversió que es portarà a terme, és el moment de definir la zona i la seva ubicació. On desenvoluparem l’activitat és importantíssim: si volem una nau per a tasques logístiques, cal que estigui ben comunicada  a prop de le scarretere si les autoipistes; si prefereixes estar en un lloc proper al teu domicili, cal buscar la mobilitat i quelcom que s’adeqüi a les teves necessitats.

Precisament en la ubicació cal tenir en compte també als treballadors. No tots es poden moure amb vehicle propi, i cal mirar que les connexions de transport públic siguin bones. Normalment, en els polígons industrials aquestes estan optimitzades, però no està de més tenir-ho en compte i, si es tracta de canviar d’un lloc a un altre, estudiar bé les necessitats que poden tenir els treballadors.

Com ha de ser de gran? No et quedis amb la primera impressió

Un dels debats més interessants a l’hora d’escollir una nau és saber com ha de ser de gran. Costa molt encertar, però tret que ho tinguis molt estudiat, cal estar alerta amb les mides. Agafar una nau de 300 m2 i acabar necessitant-ne més perquè una màquina concreta no hi cap pot ser un problema greu. La recomanació de Comajuan Finques és buscar sempre un assessorament amb enginyers per poder definir el projecte. Si la nau industrial és de 500 o més metres quadrats, aquesta ajuda és imprescindible per no tenir problemes de manca d’espai o al revés, de que et sobri un espai massa gran.

Cal pensar també en els treballadors en cas de canvi de nau: tenen accés fàcil? connexions amb transport públic?

Per últim, una altra recomanació és no quedar-se mai amb la primera nau industrial que es veu sense haver comparat. Cal veure diferents propostes per així tenir una visió més general de les decisions a prendre: la nau perfecta no existeix, però posar en una balança les coses bones i les dolentes ajuda sempre a tenir una decisió millor. Per això és important fer visites sobre el terreny perquè les fotografies a vegades enganyen.

Comajuan Finques porta gairebé 50 anys especialitzats en el sector industrial i adaptant-se a les necessitats de la demanda de cada moment, per això treballen també per satisfer totes les necessitats en el camp de la logística.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive