Caixabank i Bankia
Caixabank i Bankia

S.F. / ACN

CaixaBank i Bankia negocien una fusió

Les dues entitats es troben en converses per un procés que suposaria l'operació més gran mai feta a Espanya.

CaixaBank i Bankia negocien una fusió que suposaria l'operació d'aquestes característiques més gran que s'ha registrat a Espanya els darrers anys, segons publica aquest dijous el diari 'Ara'. El rotatiu afirma que l'acord està molt avançat, i que l'anunci de la fusió està a punt. Si l'acord arriba a bon port suposarà la fusió de dues de les quatre entitats financeres més grans de l'Estat, un impacte a nivell econòmic evident. La informació publicada assegura que la presidència del nou banc quedarà en mans de José Ignacio Goirozolgarri, que actualment està al capdavant de Bankia, on es va integrar fa anys Caixa Laietana de Mataró. El conseller delegat seria Gonzalo Gortázar, un dels màxims responsables de CaixaBank. La seu social estaria a València.

CaixaBank i Bankia han confirmat aquest dijous que estan en negociacions per “analitzar una fusió”, després de les autoritzacions dels respectius consells d'administració, segons sengles notes remeses a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La nota de CaixaBank subratlla que fins al moment no s'ha arribat a cap acord, més enllà de la signatura d'un pacte de confidencialitat per intercanviar-se informació per valorar l'operació. Si la fusió arriba a bon port serà el pacte d'aquestes característiques més gran que s'ha produït a Espanya en els darrers anys, atès que són dues de les quatre entitats financeres més grans de l'Estat.

Ambdós es disparen a la borsa

Caixabank i Bankia es disparen aquest divendres a la borsa després que dijous a la nit es confirmés que estan negociant una possible fusió. Caixabank puja un 13% a l'Ibex35, mentre que Bankia arriba gairebé al 30%. De fet, els números verds contagien tot el sector financer espanyol, amb augments d'un 10,8% al Banc Sabadell, un 6,4% a Bankinter, un 4,65% al Santander o un 4% al Santander. Caixabank i Bankia van confirmar dijous a la nit que estan negociant una possible fusió, que encara no està tancada, i que es podria enllestir en les properes setmanes. Si es confirma l'operació, el nou banc seria el més gran de tot l'Estat, ja que uniria dues de les quatre entitats més importants.

Els experts parlen d'una fusió necessària però amb incerteses

Els experts assenyalen que es tracta d'un moviment necessari davant la situació del sector financer, que necessita entitats sòlides en capital i ràtios de solvència suficients davant un increment de morositat que es preveu, però lamenten que això anirà en perjudici tant de treballadors com de clients: per una banda, tal i com explica Jorge Fauro a Ine.es, hi haurà irremediablement reduccions de plantilles amb acomiadaments i prejubilacions; i per l'altra, considera que els clients es queden amb menys oferta en el mercat financer. Caldrà seguir-ho de ben a prop.

 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive