Hipoteques
Hipoteques

Redacció

El BCE puja les taxes d'interès: fi de les hipoteques a l'1%

Aquest canvi en la política monetària del BCE té un abast significatiu, ja que afectarà considerablement l'economia de l'Eurozona

patrocini Pous nova llei


El Banc Central Europeu (BCE) ha pres una decisió que ha sacsejat els mercats financers i ha generat un intens debat a la comunitat econòmica internacional: ha anunciat una nova pujada de les taxes d'interès, portant-les al 4,5%. Aquest canvi en la política monetària del BCE té un abast significatiu, ja que afectarà considerablement l'economia de l'Eurozona i podria influir en els mercats globals, especialment perquè els indicadors es troben en nivells no vistos des del 2001.

Gonzalo Bernardos, economista, va analitzar les possibles implicacions d'aquesta decisió en el programa de La Sexta 'Més Vale Tarde' i va plantejar tres escenaris possibles. En primer lloc, va destacar que ja hem presenciat un nou augment, passant del 4,25% al 4,5%. En segon lloc, va assenyalar que en els mesos següents, si no sorgeixen sorpreses significatives i la inflació es manté baixa i disminueix ràpidament, podríem veure un tipus d'interès del 4,5%, però també una certa tendència a la baixa en l'euríbor a causa de l'expectativa de futures reduccions de les taxes. Finalment, va apuntar cap a l'any 2024, quan va suggerir que els tipus oficials del BCE podrien començar a disminuir.

Tanmateix, una de les afirmacions més destacades de l'economista és que les hipoteques amb taxes d'interès tan baixes com l'1% o l'1,5%, com les que van estar disponibles el 2022, no tornaran. Bernardos va ser categòric en afirmar que aquests nivells de taxes d'interès formen part del passat i que van ser una oportunitat que alguns van aprofitar i altres van deixar passar.

Consell de canviar la hipoteca

Pel que fa a les persones que ja tenen una hipoteca, Bernardos els va aconsellar que considerin la possibilitat de canviar-la. Va assenyalar que moltes famílies opten per "resistir" en la creença que la situació es revertirà, però en realitat estan gastant més del que podrien pagar si tinguessin un coneixement més profund del funcionament del mercat financer.

A més, Bernardos va encoratjar aquells que estan buscant una hipoteca a mantenir-se atents a les oportunitats que puguin sorgir en un futur proper. Va destacar que els bancs no estan concedint moltes hipoteques i que no estan complint amb els objectius establerts a principis d'any, la qual cosa suggereix que en l'últim trimestre podrien presentar-se bones oportunitats per a aquells que busquen finançament hipotecari.

Font: as.com/actualidad/economia

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive