Les autoritats, amb el trofeu de la Copa Amèrica. Foto: ACN
Les autoritats, amb el trofeu de la Copa Amèrica. Foto: ACN

Barcelona serà la seu de la Copa Amèrica de Vela al 2024

Els amants dels esports aquàtics al nostre país poden estar d’enhorabona, ja que la Copa Amèrica de Vela tindrà lloc a Barcelona el proper any 2024.

patrocini pous
 

Roger Torrent, conseller d'Empresa i Treball, ha confirmat a Catalunya Ràdio que Barcelona serà la seu de la Copa Amèrica de Vela al 2024. Es tracta de la competició més important a nivell global d’aquest esport i també suposa un important impacte econòmic en el país on es celebra (el tercer més important després dels Jocs Olímpics i el Mundial de futbol). A continuació us expliquem que en sabem al respecte, a més dels orígens i evolució d’aquest esdeveniment tan important per a l’àmbit dels esports aquàtics. 

Orígens i evolució de la Copa Amèrica de Vela

Va ser a l’any 1851 quan es va inaugurar la Copa Amèrica amb motiu de la celebració a Londres de la Gran Exposició. L’explicació de l’origen del seu nom prové de la primera victòria d’aquesta regata, en la que els Membres del Club de Iots de Nova York (a bord de la goleta America) es van enfrontar i van vèncer a catorze vaixells del Reial Esquadró de Iots de Londres. Aquest club guanyador va aconseguir mantenir la seva victòria fins a 25 edicions (al 1983), quan van perdre davant l'Austràlia II, del Reial Club de Iots de Perth. Tot i això, cal assenyalar que van ser 132 anys d’hegemonia nord-americana, tota una gesta destacable.

A l’actualitat podem recordar que l’última edició d’aquesta copa es va celebrar el passat 2021 amb la seva edició número 36 disputada al Golf de Hauraki, a Auckland (Nova Zelanda), amb el Real Esquadró de Iots de Nova Zelanda com a vencedors.

La importància de Barcelona com a seu per la edició de 2024

En la competició per convertir-se en la seu de la següent edició de la Copa Amèrica (amb Màlaga i les candidatures de Cork, Irlanda, i Yeda, Aràbia Saudita) Barcelona ja partia amb l’avantatge de l’experiència aconseguida al haver organitzat uns Jocs Olímpics el 1992, el Mobile World Congress i d’altres esdeveniments internacionals de gran importància. També compta amb infraestructures adequades per la celebració d’aquest campionat mundial tot i que caldrà posar-les a punt durant aquestos dos anys que tenim fins a la celebració de la Copa.  

Sortirem guanyant, ja que es calcula que l’esdeveniment suposarà per a Barcelona un impacte econòmic positiu que rondarà els 1.000 milions d’euros, una xifra que pot impulsar la ciutat i revifar sectors com el turisme, que ha perdut impuls per la situació generada arrel de la pandèmia global de la COVID-19. Segons va defensar Patricia Plaja, portaveu del Govern: “És una oportunitat per posicionar Barcelona i Catalunya mitjançant un dels esdeveniments esportius més importants del món". I així serà, ja que aquests primers dies d’abril ja s’ha convertit en una realitat quan els organitzadors, el Royal New Zealand Yacht Squadron (RNZYS) i l'Emirates Team New Zealand (ETNZ), han firmat l’acord de forma oficial.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive