Sectors que estan creant llocs de feina aquest 2021
Sectors que estan creant llocs de feina aquest 2021

Redacció / AMIC

Barcelona, capital de les tendències tecnològiques del sector turístic

La transformació digital i els plantejaments dels nòmades digitals, temes cabdals a tractar des de la capital catalana.

Els reptes del turisme postpandèmia i la transformació digital del sector centraran el programa de la novena edició del congrés Fòrum TurisTIC, que organitza el centre tecnològic Eurecat i que tindrà lloc el pròxim 22 de juny en el Recinte Modernista de Sant Pau, a Barcelona, i també en línia.

En concret, el congrés "farà un recorregut que analitzarà què ha passat en l'últim any en el sector, els nous models de negoci que han sorgit per a fer front a l'aturada del turisme, com s'ha de treballar la recuperació basant-se en la reputació dels destins, les oportunitats que obren els fons europeus Next Generation EU, la situació actual i projectes creats per adaptar-se a la nova normalitat", explica la directora de Institutional & Business Events de Eurecat, Gemma López.

La descentralització de les petites i grans empreses

Es tractarà també sobre la gestió dels destins mitjançant la Intel·ligència Artificial i sobre els "nòmades digitals", un nou nínxol de mercat turístic. La pandèmia "ha accelerat el creixement d'aquest nou perfil, impulsat pel teletreball i per la descentralització de grans i petites empreses", afegeix el director del Departament d'Innovació Turística d'Eurecat i catedràtic d'Anàlisi Geogràfica de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Salvador Anton Clavé, qui posa en relleu "la importància de donar resposta a reptes com la digitalització, la creació d'experiències innovadores, l'adaptació als canvis de la demanda i la satisfacció del turista".

El Fòrum TurisTIC comptarà amb una conferència de l'escriptor, assessor i expert internacional en intel·ligència artificial, tecnologies disruptives i màrqueting digital Lasse Rouhiainen, keynote speaker del congrés, que presentarà les oportunitats que brinda la Intel·ligència Artificial al sector turístic.

La sessió de la tarda, que se celebrarà en format únicament virtual, acollirà diverses presentacions centrades en la gestió del retorn, amb projectes enfocats a la captació dels turistes, el control de fluxos i la descongestió, així com l'experiència de l'usuari.

Per part seva, l'Agència Catalana de Turisme presentarà la nova edició del programa de suport a l'emprenedoria tecnològica aplicada al turisme, Startechtour Challenge.

El Fòrum TurisTIC, que se celebrarà en el marc de la setmana dedicada al Turisme i les TIC, reunirà empreses del sector turístic, empreses d'innovació i desenvolupament tecnològic, així com institucions públiques implicades, associacions i gremis especialitzats en aquests sectors.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive