Menys persones desocupades a Mataró
Menys persones desocupades a Mataró

L'atur segueix baixant a Mataró

Mataró registra la taxa d'atur més baixa des de juliol de 2019, tot i que el descens respecte al mes passat és reduït

L'atur continua en descens a Mataró, de manera que es manté la tendència que situa la xifra d'ocupats per sobre inclús dels mesos previs a la pandèmia. Tot i així, el descens d'aquest octubre respecte al mes anterior ha estat força reduït.

Segons dades facilitades per l'Ajuntament de Mataró, la ciutat ha tancat l'octubre amb un total de 8.314 persones desocupades. El descens respecte al setembre és de 34 desocupats menys. Per fer un balanç més positiu, però, cla posar de manifest que es tracta de la millor xifra des del juliol de 2019, 8 mesos abans de l'inici del confinament.

També cal tenir present, citant dades del mateix consistori, que l'octubre és un mes on habitualment puja l'atur a la ciutat: en els darrers 18 anys, així ha estat en 12 casos. Malgrat el complicat context econòmic post-pandèmia, aquest octubre ha trencat la tendència majoritària de les dues darreres dècades. 

La situació és molt millor que ara fa un any, l''octubre de 2020, quan hi havia 1.909 persones més desocupades a Mataró. L’estimació del nombre de treballadors en ERTO vigent a Mataró a finals del mes d'octubre se situa a l’entorn dels 640. Sigui com sigui, la ciutat segueix sent una de les més afectades per la desocupació, ja que és el segon municipi de més de 50.000 habitants de la província de Barcelona amb més atur, darrere de Manresa. 

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive