L’atur mataroní segueix a la baixa el primer mig 2022
L’atur mataroní segueix a la baixa el primer mig 2022

L’atur mataroní segueix a la baixa la primera meitat de 2022

L’atur se situa a la capital del Maresme a nivells de maig del 2008, previ a l’esclat de la darrera gran crisi econòmica

patrocini pous
 


En plena espiral de notícies generals i macroeconòmiques no precisament positives, l’ocupació segueix sent l’indicador que més bé es comporta i ja fa 8 mesos seguits que l’atur a Mataró va a la baixa. La tendència es consolida i el tancament de juny, un mes de tendència a l’ocupació per l’inici de l’estiu, ho reforça.

El mes de juny ha acabat a Mataró amb 7.240 desocupats registrats. Són 233 desocupats menys que els que hi havia al mes de maig (-3,1% en termes relatius). Durant la primera meitat de 2022 l'atur registrat cada mes. Tot un semestre sencer. En total ja són 8 mesos consecutius amb el nombre de desocupats registrats per sota dels 8.000.

A nivells pre-crisi


Com ja s’ha fet els darrers mesos, cal anar a abans del gran esclat de la crisi econòmica i financera de fa 14 anys per trobar unes dades com les vigents. Cal remuntar-se al mes de maig de 2008 per trobar una xifra de desocupats registrats més baixa que l’actual. És clar que cal comptar que juny és un mes on habitualment es registra una davallada en la xifra d’aturats registrats. Amb dades disponibles dels darrers 19 anys, en 17 dels 19 mesos de juny s’ha registrat un descens mensual de l’atur registrat, mentre que només en 2 dels 19 mesos ha augmentat.

2.000 persones han trobat feina en un any

En la comparativa respecte el mes de juny de 2021, el descens de desocupats a Mataró és de -2.039 persones, xifra que en termes relatius es tradueix en un decrement d'un -22%. El Maresme registra una davallada una mica superior a la de Mataró (-23%); també a la província de Barcelona i Catalunya registren davallades interanuals una millors que la de Mataró (un -24,4% a la província de Barcelona i un -24,2% a Catalunya). A l'Estat espanyol l'atur registrat presenta un descens interanual del -20,3%.

Pel que fa a la taxa d’atur registral de Mataró, aquesta queda situada en el 11,9%, la més baixa des del mes de juliol de 2008. Mataró, darrera de Manresa i Santa Coloma de Gramenet, és el tercer municipi de més de 50.000 habitants de la província de Barcelona amb la taxa d’atur més elevada.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive