L'atur baixa fins a xifres rècord a Mataró. Foto: Arxiu
L'atur baixa fins a xifres rècord a Mataró. Foto: Arxiu

L'atur a Mataró baixa de l'11%, rècord dels darrers 16 anys

El mes de juny es tanca amb 6.782 persones desocupades, xifres que no s'assolien des del gener de 2008 a la capital del Maresme

patrocini pous comunitats
 

Mataró va tancar el mes de juny amb un total de 6.782 persones en les llistes d'atur, Un descens del 2% respecte al mes anterior, en concret 140 persones que han trobat feina, i que implica assolir dades molt positives: és la xifra de desocupats més baixa des del gener de 2008; és a dir, des d'abans de la greu crisi econòmica iniciada ara fa 16 anys.

El cert és que el mes de juny, coincidint amb l'inici de la temporada estival, sol deixar bones xifres en l'àmbit del mercat de treball; dels darrers 21 mesos de juny, en 18 s'ha registrat una davallada de l'atur a Mataró. Però en aquest 2024 resulta especialment positiu perquè, si es compara amb el juny de 'any anterior, el descens de desocupats és d'un 1,4%, xifra superior a la registrada al Maresme i a la provínciade Barcelona.

Amb tot plegat, la taxa d'atur se situa en el 10,8%, una xifra que no s'assolia des del desembre de 2007. Aquests descensos no impedeixen, però, que Mataró estigui comparativament per sobre en nombre de desocupats respecte a altres ciutats similars, sent el quart municipi de més de 50.000 habitants a la província de Barcelona amb la taxa d'atur més elevada. Manresa, Santa Coloma de Gramenet i Badalona el superen, i la capital del Maresme se situa lleugerament per sobre, però amb xifres molt similars, a Terrassa i Vilanova i La Geltrú. Un panorama diferent al de fa pocs anys, quan Mataró era clarament la ciutat catalana gran amb més atur. 

A l'Estat espanyol la variació interanual és millor que la registrada a Mataró, i també al conjunt de Catalunya, amb una caiguda de l'atur d'un -4,7 %.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive