Ajuda als joves per pagar el lloguer
Ajuda als joves per pagar el lloguer

Paula Saez

Atent: s'acaba el termini per sol·licitar el Bo Lloguer Jove

Us expliquem tot el que heu de saber sobre el bo de lloguer que poden demanar els joves entre 18 i 35 anys i permet aconseguir un ajut de 250€ mensuals.

patrocini pous
 

Des del passat 8 de juny és possible sol·licitar el Bo Lloguer jove amb un termini que acaba el proper 17 de juny. Es tracta d’una de les mesures aprovades dins del Pla estatal d’accés a l’habitatge 2022-2025 i consisteix en donar un ajut de 250 € mensuals fins a un màxim de dos anys per a joves de 18 a 35 anys que viuen en lloguer, ja sigui en un pis sencer o bé en una habitació. Tot i que no es tracta d’una mesura nova, ja que ha estat també vigent els passats anys 2020 i 2021, han canviat alguns detalls que s’han de conèixer. És necessari complir els requisits de la convocatòria, que us expliquem a continuació.

Com sol·licitar el Bo Lloguer jove?

Per començar, és necessari que en el moment de presentar la sol·licitud no es superi l’edat de 35 anys, inclosa. A més, en el cas del bo de lloguer que podem demanar a Catalunya, s’ha de poder provar que la residència es troba de forma legal al territori català i que “l'habitatge o habitació arrendada o cedida constitueixi la residència habitual i permanent de la persona arrendatària o cessionària durant tot el període pel qual es concedeixi l’ajuda”, segons especifiquen des dels requisits que trobem a la pàgina oficial de la Generalitat. Per suposat, també caldrà ser titular o estar en condicions de subscriure, en qualitat de persona arrendatària, del contracte d’arrendament de l’habitatge o habitació. 

No es tracta d’una mesura destinada a estudiants, ja que un altre dels requisits és que es disposi d’una font regular d’ingressos que reporti unes rendes anuals iguals o inferiors a 2,83 vegades l'IRSC (Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya) i igual o inferiors a 3,05 vegades l’IRSC si els ingressos corresponen a l’exercici  de l’any 2022. A més, en el cas de que en un mateix habitatge conviuen dues o més persones joves titulars del contracte d’arrendament o cessió cal que sol·licitin de forma individualitzada aquesta subvenció.

Quant a franges d’imports màxims de lloguer d’un pis sencer amb els que es pot sol·licitar aquesta subvenció, varia en certa forma en funció de la localitat:

 • 900€: àmbit Metropolità de Barcelona (Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental).
 • 650€: resta de la demarcació de Barcelona i demarcació de Girona.
 • 600€: demarcació de Lleida, demarcació de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Quant als límits a pagar per una habitació, no pot ser superior als imports següents:

 • 450€: àmbit Metropolità de Barcelona (Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental).
 • 350€: resta de la demarcació de Barcelona: 350 euros i demarcació de Girona.
 • 300€: demarcació de Tarragona, demarcació de Lleida i les Terres de l'Ebre.

Altres dels requisits que s’han de complir per poder demanar aquesta subvenció són els de tenir domiciliat el cobrament de la subvenció en una entitat financera, “no incorre en cap dels supòsits de prohibició per ser persona beneficiària de subvencions, que estableix l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre” i, en general, complir les obligacions tributàries amb l’Estat i la Generalitat de Catalunya a més de amb la Seguretat Social.

Font: gencat

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive