El comerç vol obrir al migdia
El comerç vol obrir al migdia

Salva Fernández

Els associats de NEM aposten per replantejar els horaris comercials

Quins horaris han de tenir els establiments i comerços de Mataró? NEM es planteja tancar abans i allargar el migdia. Així ho veuen els associats.

La pandèmia del coronavirus ha obligat a replantejar el dia a dia tal i com el coneixíem. També en els comerços, que han vist com la crisi provocada per la Covid-19 suposa un abans i un després. És per això que des de NEM van preguntar als seus associats sobre un possible replantejament dels horaris comercials per equiparar-los als de la resta d’Europa. Tancar abans? Allargar durant el migdia? Les respostes deixen clar que hi ha voluntat de canvi. Amb més de 100 enquestats, la majoria veuen amb bons ulls tancar abans al vespre i allargar els horaris de migdia. També que cal anar a una i que sigui una estratègia conjunta dels comerços.

Alguns dels associats expliquen amb més detall el seu punt de vista. Jordi Novo, president de l’entitat, considera que cal “replantejar els horaris respecte la resta d’Europa”, i tot i que creu que a l’estiu pot ser més difícil, amb “les noves maneres de treballar, cal pensar en nous horaris comercials, que impliqui també els horaris de grans superfícies i faciliti la conciliació familiar de tots”. Novo creu que això “pot ajudar també a crear noves dinàmiques amb la restauració, un cop acabat l’horari de compres i amb nous models de negoci, com els afterworks”.

Masramon, Novo i Tolrà sobre els horaris comercials a Mataró.

Masramon, Novo i Tolrà sobre els horaris comercials a Mataró.
 

Un canvi que ha de ser general i no individual

En la mateixa línia s’expressa Joan Tolrà, de Pell Tolrà,  que creu que “cal intentar reduir les hores tancades al migdia per acabar més aviat al vespre”, tot i que alerta: “Funcionarà si es fa de manera majoritària i es posa en comú”. “A més, si escurcem al migdia, segur que la gent es queda més per dinar i beneficia també l’hosteleria”, afegeix.  Tolrà considera que l’època de “com més hores tens obert, més vens” ja no té sentit i cal adpatarse als nous temps. Per la seva banda, Mònica Masramon, de Masley Leymans, creu que tancar abans “ajuda a conciliar al botiguer, els horaris actuals són demencials” i que “pot atraure client de fora de Mataró que es troba, si ve a la ciutat, que els migdies està tot tancat”.

Per últim, Neus Vila de la botiga Ibiza NT creu que “tancar abans i tenir un dia a la setmana obert al migdia és una bona iniciativa”, sobretot “a l’hivern, on tancar a les 20.30h no té sentit”. “Això sí, el canvi d’horaris ha de portar altres facilitats perquè la gent vingui, com més facilitats d’aparcament” per poder competir amb grans superfícies.

 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive