Aquests seran els indrets més visitats per vacances
Aquests seran els indrets més visitats per vacances

Aquests seran els indrets més visitats per vacances

Les agències de viatges preveuen que duri "l'explosió de demanda després de la covid" i auguren un estiu de "rècord"

Les agències de viatges preveuen que segueixi "l'explosió de demanda després de la covid" i per això calculen que aquest estiu serà de "rècord". Així ho ha dit aquest dijous el president de l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE), Jordi Martí, arran de l'enquesta feta per l'entitat entre les 400 agències associades que té a tot l'Estat. Martí ha precisat que "més del 50% dels enquestats diuen que augmentaran la xifra de negoci més d'un 15%". D'altra banda, el president de la patronal ha advertit que falta mà d'obra formada al sector, especialment en l'àmbit de la digitalització, i en un context d'auge de la intel·ligència artíficail, però també en el màrqueting i l'atenció al client.

El sondeig fet per ACAVE ha concretat que els principals destins de l'estat espanyol continuaran sent els de costa, amb les illes Balears i Canàries al capdavant, i també Barcelona i Madrid. A més, Martí ha apuntat l'interès per Andalusia i "un repunt" del nord d'Espanya com, per exemple, Galícia, Astúries i Santander. Per una altra part, els atractius internacionals ha destacat països com la Xina, el Japó i Vietnam, seguits dels Estats Units i punts de Llatinoamèrica com ara Costa Rica, Brasil, Mèxic, República Dominicana i Cuba. Martí també ha apuntat destinacions "recurrents" que han demanat els clients com Romania, Albània i Marroc.

El president d'ACAVE ha reconegut una certa tendència a la desestacionalització, ja que hi ha hagut un increment de reserves fora de la temporada alta. Tot i així, Martí ha indicat que "aquest pic tendirà a ser meseta amb una demanda més estable" i que ha atribuït al fet que "la gent viatja quan pot i no quan vol", tot subratllant que ho marca tant el calendari laboral com l'escolar.

El responsable de la patronal de les agències de viatges ha ressaltat una rebaixa de les ofertes d'última hora. En aquest sentit, Martí ha dit que quan "se sap on es vol anar i el pressupost que es té, es fa la reserva" i en l'enquesta així s'ha reflectit: un 68% dels negocis han tancat paquest amb més de dos mesos d'antelació i un 15% entre un i dos mesos. Un fet que el president d'ACAVE ho atribueix a evitar pujades dels preus.   

Manca de mà d'obra

Jordi Martí ha fet èmfasi en què manca personal qualificat al sector de les agències de viatges i ha recordat que amb la covid va haver-hi "fuga de talent" i les empreses s'han hagut de "reorganitzar". A la vegada, ha recalcat que en un context amb "el boom tecnològic" i ha concretat en especial "la integració de la intel·ligència artificial". Per això, el president d'ACAVE sosté que és un àmbit "exigent i que necessita de formació" i "deixin enrere la imatge que és un sector estacionalitzat".

"Hem d'estar preocupats per la gestió del destí"

El president de la patronal de les agències de viatges ha manifestat la preocupació pel turisme: "Fa no massa estàvem preocupats per la promoció del destí i ara hem d'estar-ho per la gestió". Martí ha afirmat que s'ha de treballar per fer-lo "sostenible" i que cal la implicació de "públics i privats". L'objectiu, segons ha remarcat, és que "tingui el menor impacte" i comporti "beneficis".

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive