Una aplicació verificarà el certificat Covid per accedir a l’oci nocturn
Una aplicació verificarà el certificat Covid per accedir a l’oci nocturn

Una aplicació verificarà el certificat Covid per accedir a l’oci nocturn

El Govern es planteja la verificació manual temporal i això podria permetre reobrir discoteques abans d’aquesta aplicació

El Govern està treballant en una aplicació pròpia per verificar l'autenticitat del certificat covid per accedir a l'oci nocturn i altres establiments o esdeveniments. El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha explicat a RAC1 que el passaport covid ja existeix i que el que s'està fent és desenvolupar una tecnologia per comprovar que les dades que hi conté són correctes i de la persona que el presenta. La persona haurà de presentar el codi QR del certificat i el DNI i l'app donarà una senyal verda o vermella que permetrà o no l'accés. 

L'objectiu és implantar-ho "de forma immediata". Tot i això, Puigneró ha obert la porta a poder implantar el sistema primer amb la verificació manual, cosa que podria permetre reobrir abans l'oci nocturn.

Un semàfor verd o vermell

Puigneró ha insistit que l'aplicació no serà per a l'usuari sinó per a la persona que ha de permetre l'accés a un determinat lloc. Un cop passat el codi QR que apareix al certificat covid sanitari, l'aplicació emet un semàfor verd o vermell amb el nom i la data de naixement, que s'ha de comprovar amb el DNI. El semàfor verd s'obtindrà si es té la pauta completa de vacunació, una PCR negativa o si s'ha passat la covid en els darrers sis mesos. L'usuari podrà aportar el QR en paper o a través del telèfon mòbil.

Catalunya vol aplicar el passaport, que Galícia demanarà a restauració i oci nocturn.

L'oci nocturn, amb mesures de seguretat

Protecció de dades garantida

El vicepresident ha assegurat que està garantida la protecció de dades i que precisament per això treballen en una aplicació pròpia. En aquest sentit, ha agraït altres iniciatives però ha posat en valor que cal donar les màximes garanties sobre protecció de dades. "Només has d'acreditar que estàs vacunat i que ets major d'edat, no calen més dades que aquestes, el verificador no ha de saber res més de tu", ha explicat.

Tot i que el principal debat està en l'oci nocturn, Puigneró ha deixat clar que aquesta aplicació no és només per aquest àmbit sinó que ha de servir per a "diferents tipus" d'establiments o esdeveniments.

Sense data

Tot i expressar la voluntat que aquesta aplicació pugui estar en marxa al més aviat possible, Puigneró no ha volgut aventurar dates. Ha afegit però que la verificació es podria fer també manual perquè el passaport covid ja existeix i per això ha dit que s'han plantejat l'opció manual com a "alternativa" fins que estigui desenvolupada la nova tecnologia. Això podria servir per reobrir l'oci nocturn. "Podria ser una opció", ha dit en ser preguntat.

El vicepresident no contempla que la justícia tombi l'ús d'aquesta aplicació perquè "no ho ha fet en altres comunitats".

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive