Videotrucada de Whatsapp
Videotrucada de Whatsapp

Alerta a la trucada d’un suposat equip tècnic de WhatsApp

Una videotrucada és la nova estafa que els delinqüents fan servir per prendre't el control del compte de WhatsApp

patrocini pous comunitats


Rebre una videotrucada a WhatsApp ha esdevingut una nova tàctica per estafadors que volen prendre el control dels comptes dels usuaris. Aquesta estafa implica rebre una trucada d’un suposat equip tècnic de WhatsApp que et demana compartir la pantalla del teu telèfon per solucionar un problema aparentment urgent. Per molt preocupat que estiguis, accedir a aquesta petició pot resultar en greus conseqüències.

Els delinqüents, un cop tinguin accés a la teva pantalla, poden veure tot el que fas amb el teu telèfon mòbil. Això inclou contrasenyes que escrius amb el teclat del telèfon o codis de verificació que reps, els quals poden utilitzar per controlar el teu compte de WhatsApp. Segons adverteix la Policia Nacional, WhatsApp no es posarà mai en contacte amb tu d'aquesta manera. Aquest avís es va fer públic a través d'un vídeo al seu compte a X (anteriorment conegut com Twitter), on es descriu aquesta estafa i els perills associats.

El perill de la suplantació d'identitat

Un dels aspectes més alarmants d’aquesta estafa és la suplantació d’identitat. Quan els delinqüents tenen el control del teu compte, poden fer-se passar per tu i enganyar els teus contactes. Els estafadors aprofiten la relació de confiança que tens amb els teus contactes per obtenir informació personal o fins i tot diners. Aquest tipus de suplantació fa que les noves víctimes potencials confien més fàcilment en els estafadors, ja que creuen que estan parlant amb un amic o familiar de confiança.

Consells per evitar ser víctima

Per protegir-te d'aquesta estafa, és crucial seguir alguns consells de seguretat:

  1. No comparteixis dades personals o financeres: Sempre és millor contactar directament amb l’aplicació si tens dubtes.
  2. Activa la verificació en dos passos: Aquesta mesura afegeix una capa extra de seguretat al teu compte. Ho pots fer a Configuració > Compte > Verificació en dos passos.
  3. Protegeix les teves dades: Desconfia de sol·licituds inusuals i confirma sempre amb una trucada abans de transferir diners o compartir informació sensible.

Com demanar ajuda a WhatsApp

Si tens algun problema o sospites que estàs sent víctima d’una estafa, és important saber com contactar amb WhatsApp. A l’aplicació, dirigeix-te a Configuració > Ajuda, on trobaràs recursos i un xat per comunicar-te amb l'empresa. Si ja no tens accés a l'aplicació, pots utilitzar el formulari disponible al seu lloc web oficial.

En cas que et robin el compte, hauràs de tornar-te a registrar a l'aplicació i introduir el codi que rebràs per SMS, trucada o correu electrònic. Si els delinqüents han establert un PIN de verificació en dos passos que no coneixes, hauràs d’esperar set dies per poder recuperar el teu compte sense aquest PIN.

La importància de la prevenció

Prevenir és la millor manera d’evitar que et robin el compte de WhatsApp. No comparteixis mai el codi de sis dígits que reps per verificar el teu compte i activa sempre la verificació en dos passos. Mantingues la teva informació personal i financera segura i desconfia de qualsevol comunicació sospitosa. En cas de ser víctima d'una estafa, denuncia-ho immediatament a les autoritats per prendre mesures ràpides.

Estar alerta i seguir les recomanacions de seguretat és fonamental per protegir el teu compte de WhatsApp i evitar ser víctima d'aquestes noves estafes.

Font: ccma.cat/324

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive