Pensions a Catalunya.
Pensions a Catalunya.

Així pujaran les pensions entre aquest 2023 i fins el 2027

Tot el que cal saber sobre l'increment de pensions fins al 2027: terminis, pagaments i percentatges.

patrocini Pous nova llei
 

En un esforç per garantir la seguretat econòmica dels pensionistes, el sistema de pensions ha experimentat canvis significatius durant el 2023, amb una actualització de les prestacions segons l'IPC (Índex de Preus al Consum) a partir de gener. Per combatre l'impacte de la inflació i evitar la pèrdua de poder adquisitiu, s'ha decidit un augment generalitzat de totes les pensions, ja siguin contributives o no contributives, amb un increment del 8,5%. A més, aquest augment no s'atura aquí, ja que es preveu continuar augmentant les prestacions en els propers anys.

El Real Decreto-llei 2/2023 ha introduït reformes destinades a garantir una millora progressiva de les pensions mínimes fins al 2027. En concret, es busca elevar les pensions no contributives fins a un nivell equivalent al 75% del llindar de la pobresa per a un llar unipersonal.

Paral·lelament, les pensions mínimes contributives es reajustaran perquè representin el 60% de la renda mitjana, amb l'objectiu d'anar reduint gradualment la bretxa existent entre la quantia de referència de la pensió de jubilació per a majors de 65 anys amb cònjuge a càrrec i el llindar de la pobresa calculat per a un llar amb dos adults.

Aquesta millora gradual s'implementarà segons una escala de subides a partir de l'1 de gener de cada any, fins al 2027, i aspira a reduir substancialment les diferències en els nivells de vida dels pensionistes. En l'àmbit de les quantitats, es preveu que les pensions no contributives passin d'una quantia anual actual de 6.784,54 euros a aproximadament 8.288 euros anuals el 2027.

Per als beneficiaris de pensions contributives, la prestació anual es preveu augmentar fins als 16.500 euros el 2027, respecte als 13.526,80 euros anuals actuals, una diferència de gairebé 3.000 euros.

Aquesta reforma representa un impuls significatiu per als pensionistes, i alguns grups de beneficiaris experimentaran un augment substancial de gairebé 4.000 euros anuals en els propers anys.

Aquestes mesures no només busquen garantir la seguretat financera dels jubilats, sinó que també aspiren a reduir la bretxa de desigualtat i proporcionar un sistema de pensions més sostenible i just per al futur. Amb aquestes reformes, es pretén oferir als pensionistes una millor qualitat de vida i una major estabilitat econòmica a llarg termini.

Comentaris (8)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive