Pensions a Catalunya.
Pensions a Catalunya.

Així pujaran les pensions entre aquest 2023 i fins el 2027

Tot el que cal saber sobre l'increment de pensions fins al 2027: terminis, pagaments i percentatges.

patrocini Pous nova llei
 

En un esforç per garantir la seguretat econòmica dels pensionistes, el sistema de pensions ha experimentat canvis significatius durant el 2023, amb una actualització de les prestacions segons l'IPC (Índex de Preus al Consum) a partir de gener. Per combatre l'impacte de la inflació i evitar la pèrdua de poder adquisitiu, s'ha decidit un augment generalitzat de totes les pensions, ja siguin contributives o no contributives, amb un increment del 8,5%. A més, aquest augment no s'atura aquí, ja que es preveu continuar augmentant les prestacions en els propers anys.

El Real Decreto-llei 2/2023 ha introduït reformes destinades a garantir una millora progressiva de les pensions mínimes fins al 2027. En concret, es busca elevar les pensions no contributives fins a un nivell equivalent al 75% del llindar de la pobresa per a un llar unipersonal.

Paral·lelament, les pensions mínimes contributives es reajustaran perquè representin el 60% de la renda mitjana, amb l'objectiu d'anar reduint gradualment la bretxa existent entre la quantia de referència de la pensió de jubilació per a majors de 65 anys amb cònjuge a càrrec i el llindar de la pobresa calculat per a un llar amb dos adults.

Aquesta millora gradual s'implementarà segons una escala de subides a partir de l'1 de gener de cada any, fins al 2027, i aspira a reduir substancialment les diferències en els nivells de vida dels pensionistes. En l'àmbit de les quantitats, es preveu que les pensions no contributives passin d'una quantia anual actual de 6.784,54 euros a aproximadament 8.288 euros anuals el 2027.

Per als beneficiaris de pensions contributives, la prestació anual es preveu augmentar fins als 16.500 euros el 2027, respecte als 13.526,80 euros anuals actuals, una diferència de gairebé 3.000 euros.

Aquesta reforma representa un impuls significatiu per als pensionistes, i alguns grups de beneficiaris experimentaran un augment substancial de gairebé 4.000 euros anuals en els propers anys.

Aquestes mesures no només busquen garantir la seguretat financera dels jubilats, sinó que també aspiren a reduir la bretxa de desigualtat i proporcionar un sistema de pensions més sostenible i just per al futur. Amb aquestes reformes, es pretén oferir als pensionistes una millor qualitat de vida i una major estabilitat econòmica a llarg termini.

Comentaris (7)

enric Fa 3 mesos
És una bona notícia que pugin les pensions, però no es guanyarà poder adquisitiu, perquè no pujaran més del que ja ha pujat el cost de la vida. Per a aquells que es queixen de la puja de les No Contributives, els diria que tinguin una mica més d'humanitat, solidaritat i empatia. Ningú es farà ric amb això, només es tracta de què ningú visqui a la misèria.
Vots? Fa 4 mesos
Ja està bé de aconseguir vots a costelles dels que paguem per treballar. Si els voleu mantenir us els poseu a casa vostra i els feu el dinar i els feu una habitació. Tinc casa ocupada fa 2 anys, he pagat 1600 euros entre IVA i IRPF aquest trimestre cada més 600 d atònoms. Estem farts de mantindre a gent que no a cotitzat. El meu besavi ja cotitzava i va cobrar jubilació mentres va ser viu. Perquè els que ara tenen 80 no ho han fet? Que els mantinguin els fills.
Vinga ajudes......a tope!!! Fa 4 mesos
Ajudes només per malalts mentals i per gent malalta que no poden treballar. I si volen ajuts els que estan bé i no els falta les dos mans a netejar carrers, tallar arbres i a fer algo de profit. Que els boscos de Catalunya fan pena. La majoria de autònoms volen pagar 300 euros enlloc de 600 i els treballadors volen cobrar amb B així els donen una mica més. Ningú no pensa que quan es jubilaran passaran gana? Si no pagues de jove de gran ous ferrats per dinar. Després voldr
Forta pel tot! Fa 4 mesos
Poca gent a pagat per tenir una jubilació com déu mana. I poca gent a tingut fills pel que els podia mantenir. I ara volen ajuts? Que els mantinguin els seus fills que als 16 ja poden treballar. No els fa vergonya demanar augments i ajuts als jubilats amb pensions no contributives? Això és com qui a robat pomes al pagès i després demana anys després que li doni una paga per vigilar els pomers. Tothom a treballar i a mantenir els familiars que no han pagat mai res O casi res a hisen
Injust.... Fa 4 mesos
Totalment injust que els que no han cotitzat cobrin aquestes quantitats. I els que han cotitzat una misèria els augmentin també la jubilació.Al jovent se'ls ofereix una feina i diuen que no volen fer allò . I els anem pagant ajuts. Qui tingui fills que se'ls mantinguin i sinó no haver-los posat al món.hem de pagar més impostos cada any amb aquest sistema de premiar els que al seu dia van decidir cobrar amb negre. I ara els que cobren ajuts fan feines amb B. Ja està bé home!!! ESTEM F
Àngela Fa 4 mesos
Bones, sóc pensionista, estic de lloguer i viu amb un fill de 19 anys que està estudiant. Cobro 940 €. M'agradaria sapigue si puc opta a una ajuda o bé. quan rebre de pensió amb la pujada el 2024. Gràcies. Estic apuradilla.
Jaume Subirà Fa 4 mesos
Això sí no entra al govern la dreta i l'extrema dreta

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive