Els sindicats parlen de "tardor calenta" si no hi ha acord sobre els salaris
Els sindicats parlen de "tardor calenta" si no hi ha acord sobre els salaris

Acord per pujar els salaris un 10% en els propers tres anys

Sindicats i patronal acorden augmentar els salaris un 4% el 2023 i un 3% el 2024 i 2025.

patrocini Pous renda
 

Els sindicats i la patronal han acordat augmentar els salaris un 4% el 2023 i un 3% el 2024 i el 2025. Segons ha avançat la Cadena SER aquest divendres, el pacte s'ha assolit en el marc de la negociació de l'acord per a l'ocupació i la negociació col·lectiva, l'AENC, on s'emmarquen els convenis. Els agents socials han desbloquejat la negociació amb aquest acord per a tres anys d'increments salarials que, segons la SER, inclou una clàusula de revisió anual en funció de l'evolució de preus, que podria suposar un augment addicional de fins a l'1%.

El pacte haurà de ser ratificat pels òrgans de direcció de CCOO, UGT i CEOE. La patronal té una reunió extraordinària de la Junta Directiva dilluns per abordar-ho. La negociació de l'AENC fa més d'un any que s'allarga i el govern espanyol havia instat reiteradament els agents socials, en especial a la patronal, a desbloquejar-ho.

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha agraït als agents socials "un acord tan important destinat a protegir els salaris de les persones treballadores". "Les organitzacions sindicals i patronals tornen a estar a l'altura del nostre país", ha dit en una piulada a Twitter.

Encara no està tancat

Tant CCOO com UGT han matisat que encara no hi ha pacte entre les dues bandes, per bé que els dos sindicats confirmen que hi ha hagut avenços importants i no descarten que l'encaixada de mans es pugui produir en els pròxims dies.

"En aquest moment no està tancat el text i esperem que en les pròximes hores puguem tancar la carpeta d'un acord de molta importància per millorar els sous dels anys 23, 24 i 25 que a més no suposaria una renúncia a una millora salarial de l'any 2022", ha indicat el secretari general de CCOO, Unai Sordo.

En el mateix sentit, el líder de la UGT, Pepe Álvarez, ha confirmat que "hi ha perspectives que hi haurà un acord imminent", i ha opinat que seria un acord "positiu" que "respondria a l'actual situació econòmica del país" i serviria "per redistribuir la riquesa".

L'acord, les parts essencials del qual "ja no es tocaran", segons la "percepció" d'Álvarez, ha de tenir en consideració, per a la UGT, dues qüestions que el sindicat considera primordials, el cost de la vida, "i per això hi haurà una clàusula de revisió salarial", i la "riquesa que s'està generant al país, i per tant la necessitat de repartir-la".

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive