Reunió entre els membres del Govern per decidir els nous ajuts directes per als autònoms, les pimes, els treballadors en ERTO
Reunió entre els membres del Govern per decidir els nous ajuts directes per als autònoms, les pimes, els treballadors en ERTO

618 milions d'euros per a pimes, autònoms i treballadors en ERTO

Els nous ajuts de la Generalitat preveuen 2.000 euros per a autònoms, ajuts directes a treballadors en ERTO i fins a 30.000 euros per a les pimes

El Govern mobilitzarà 618 milions d'euros en nous ajuts extraordinaris per a pimes, autònoms i treballadors en ERTO, afectats per la crisi generada per la Covid. En concret, els autònoms rebran un nou pagament de 2.000 euros com el del mes de desembre, i l'executiu oferirà 2.000 euros per treballador en Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a les pimes de menys de 50 empleats que es comprometin a mantenir l'ocupació i que facturin menys de 10 milions d'euros l'any, amb un màxim de 30.000 euros. Els afectats per ERTO que cobren els salaris més baixos rebran 200 euros de complement a la prestació d'atur, que fa l'Estat. A més, es destinaran 25 milions a la formació de treballadors que estan inclosos en un d'aquests expedients que hivernen l'ocupació.

"És l'hora de posar tota la carn sobre la graella i salvar l'economia del país", ha assegurat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès en una roda de premsa aquest dilluns després de reunir-se amb els agents socials i econòmics. El també conseller d'Economia i Hisenda ha assegurat que aquestes noves ajudes són un "esforç extraordinari" per part de la Generalitat i ha retret al govern espanyol que "sigui el que menys percentatge de PIB ha destinat a ajudes directes" a Europa. "Ja és hora de reclamar que l'Estat faci esforços d'ajudes directes", ha insistit.

Les claus

  • 2.000 euros per als autònoms en un únic pagament
  • Empreses: 2.000 euros per cada treballadors en ERTO, fins a un màxim de 30.000 euros
  • Ajuts directes per a treballadors en ERTO de qualsevol sector, d'un mínim de 600 euros
  • 25 milions a la formació de treballadors

Nova línia de subvencions per autònoms

Pels autònoms, es reeditarà la subvenció de 2.000 euros en ajuts directes que s'adjudicaran en un sistema similar al dels ajuts del desembre, mitjançant un cens obert. El Departament de Treball destinarà 280 milions d'euros en ajuts que arribaran a 140.000 autònoms. Per accedir-hi, els treballadors per compte propi hauran de tenir 5 treballadors a càrrec com a màxim, la seva base imposable del 2019 ha de ser de menys de 35.000 euros i han de tenir un rendiment net per sota dels 17.500 euros durant el 2020.

El Govern ja va donar un ajut similar al mes de desembre que va arribar a 132.000 autònoms i que va ser el primer de fer servir el sistema de cens, després dels problemes detectats en el sistema de concurrència no competitiva fet servir en ajuda anterior, que va arribar a 10.000 treballadors per compte propi.

Ajuts a empreses

El Departament d'Empresa posarà en marxa un ajut per a empreses que tinguin menys de 50 treballadors i algun expedient temporal actiu. Consistirà en 2.000 euros per treballador a jornada completa en situació d’ERTO amb un màxim de 30.000 euros per empresa. L'objectiu és facilitar el manteniment del lloc de treball i assumir algunes de les despeses fixes que tenen els empresaris. El pressupost total d'aquesta mesura és de 208 milions d'euros. Aquestes companyies hauran de tenir menys de 10 milions d'euros de facturació.. El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, calcula que aquest ajut protegirà la feina de 104.000 treballadors. Com a condicionat per tenir l'ajut, l'empresa s'ha de comprometre a mantenir el lloc de feina fins al 31 de desembre del 2021 i, en cas d'incomplir-ho, es veurà obligat a retornar tots els diners rebuts.

Suport als treballadors en ERTO

Es posa en marxa una nova línia d’ajuts directes per a treballadors i treballadores de qualsevol sector que es trobin en situació d’ERTO. En aquest cas es destinarà un pressupost de 105 milions d’euros, amb la previsió d’arribar a aproximadament 175.000 persones. L’import per beneficiari serà d’un mínim de 600 euros però aquesta qüestió s’acabarà de concretar amb els agents socials.

A més, la Generalitat pagarà un complement de 200 euros als empleats en ERTO que tinguin ingressos més baixos durant tres mesos, una partida que el Departament de Treball calcula que arribarà als 105 milions d'euros. L'univers d'aquest ajut encara no està tancat, però el conseller Chakir El Homrani, ha dit que prendran com a referència el topall de 1.239 que marca el salari mínim de referència a Catalunya per distribuir-lo.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Papa Emeritus Fa 2 anys
Comprando votos

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive