El 40% dels consumidors vol fer reformes a casa
El 40% dels consumidors vol fer reformes a casa

El 40% dels consumidors vol fer reformes a casa després d’un any tancats

El sector de les reformes nota un major interès en millorar les condicions de la llar després que la pandèmia hagi multiplicat les hores que hi passem

La vida i totes les seves expressions han canviat de resultes de la pandèmia. En tot hi va haver un ‘abans’ de la Covid-19, hi ha un ‘durant’ i caldrà veure com serà el ‘després’. Hi ha  sectors econòmics com el de la llar (des de les reformes als materials, la decoració o la contrucció) que ho demostren. Han canviat les  tendències, preocupacions i percepcions socials envers quelcom tan bàsic, vital i íntim com el racó de món on habitem. Deixant de banda que les condicions amb les quals vivim sovint venen condicionades per molts elements que no podem dominar, la successió d’episodis i elements propis d’aquest temps com el confinament, les restriccions o el toc de queda han acabat per fer de casa nostra l’espai vital del dia a dia, el refugi, un espai on hi volem ben estar, del que si podem en voldrem millorar les prestacions.

No és filosofia barata. Estudis i estadístiques refermen aquesta noció que, en major o menor mesura, moltes famílies han experimentat. De ser a vegades l’espai per dormir i fer-hi intendència, cases i pisos han passat a ser un dels màxims elements a optimitzar per a moltes famílies. El 40% dels consumidors volen i preveuen fer reformes per millorar casa seva i un estudi de thyssenkrupp publicat aquest hivern defensava que set de cada deu ciutadans no s’han sentit còmodes a casa durant el 2020. En clau econòmica això obre la porta a la necessitat, a la demanda, a la recerca dels millors professionals. El de la llar i les reformes és un sector en boga. 

Remodelacions i renovacions

Volem estar millor a casa nostra i per això molta gent ha aprofitat aquests darrers mesos per fer remodelacions o renovacions. Fer grans canvis o canviar petits detalls de casa nostra ens pot donar un altre aire i fer que vegem les coses des d’una altra perspectiva. Segons les dades de què disposa thyssenkrupp, les obres de millora de les llars han augmentat un 43% respecte del mateix període estival de l’any anterior. Ens hem cansat de veure sempre el mateix i hem comprovat com a algunes habitacions i estances els cal des d’una capa de pintura fins a una renovació del mobiliari.

Es busquen espais més càlids i amplis, fer de casa nostra un lloc més acollidor i confortable

Grup Amargant, com a firma referent del sector, confirmen que han notat “un augment abrupte de la demanda de serveis i materials. Han pujat les reformes generals però també els acabats, s’han disparat les reformes en exteriors o piscines però també revestiments o elements exteriors”. Un motiu pot ser també el fenomen estudiat de l’estalvi involuntari, que és com es coneix el fet que les restriccions propicien que aquelles famílies que han seguit treballant hagin aconseguit estalviar molt i gràcies a això, sumat a la d’hores que han passat a casa, els hagi fet decidir per millorar el seu refugi. 

Avellanet Ambients confirma aquesta percepció i anota com un altre dels factors que “els espais exteriors de les cases que van ser tan importants han concentrat moltes de les reformes, en molts casos hem treballat arranjant balcons quan sovint era una part de pisos o cases a la que no es prestava massa atenció”.

escollir materials botiga

Escollint materials a la botiga

Calidesa i comoditat

Què busca, exactament, la família tipus que vol millorar casa seva? Des d’Avellanet Ambients aprecien que la tendència general és cap a unes cases “càlides, acollidores, amb relleus i rajoles o paviments que no semblin rajoles. Es va cap a un model més decoratiu i no tant fred, hi ha més color, més tendència a la textura i el dibuix que no pas a un minimalisme de fa més temps”. Aquesta empresa especialitzada en rajoles i paviments treballa amb una àmplia gamma, des de l’imitació del mosaic hidràulic a un dels materials que estan tenint més sortida: les rajoles que semblen fusta: “T’hi has d’acostar i tocar per veure que no és fusta”, expliquen. 

“Quan les famílies escullen fer una reforma d’una estança o integral, el que volen són millores i és per això que la demanda dels serveis i materials més econòmics i de baixa qualitat no interessen: nosaltres apostem per materials que garanteixin durabilitat, primeres marques europees i gamma mitja-alta, que és el que la gent busca”, expliquen des del grup Amargant. 

reformes 1

Diferents opcions de material

Espais que concentren interès 

El menjador o sala d’estar, la cuina i els banys són, per aquest ordre, els espais de les cases que més es reformen

Els estudis d’interès en reformes recullen com el menjador o sala d’estar, la cuina i els banys són, per aquest ordre, els espais de les cases que més es reformen. El que busquem és bàsicament guanyar espai a la sala d’estar, on hem passat moltes estones mentre no podíem sortir de casa. Per això algunes reformes consisteixen a reduir la mida d’alguna altra habitació per poder fer més gran el menjador, per exemple. També busquem fer més gran la cuina i disposar de mobles i electrodomèstics més funcionals. Qui no ha passat moltes hores a la cuina durant el darrer any? A tots ens ha acabat sortint la vena de cuiner o de pastisser.

I finalment el bany. Les demandes principals per reformar el lavabo passen per canviar la banyera per una dutxa. És molt més pràctic i també permet estalviar aigua.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive