UTTU, mercat d'intercanvi de roba
UTTU, mercat d'intercanvi de roba

capgros.com

3a edició d'UTTU, el mercat d’intercanvi de roba

La Destil·leria acull aquesta tercera edició del mercat d’intercanvi per revisar el model de consum de roba

'Donar roba que no fem servir bescanviant-la per altres peces que ens agradin', aquest és el punt de partida d'UTTU, el mercat d'intercanvi per reutilitzar les peces de roba i complements que neix a Mataró per ser una alternativa al cicle “comprar-utilitzar-llençar”. El diumenge 21 en tindrà lloc la tercera edició a La Destil·leria Espai Cultural a Mataró, de 10 a 13h i de 16.30 a 19h.

“Ens encanta la roba, però creiem que el tipus de consum que n’hem fet fins ara no té cap mena de sentit”, afirmen les impulsores. Uttu és un mercat d’intercanvi impulsat per Carla Aledo, Cristina Castellà i Mireia Caldés que va néixer en plena pandèmia amb la voluntat de revisar els hàbits diaris de consum de roba i reduir la petjada humana amb una petita acció. El projecte es va pensar en base alguns dels valors de l’economia circular (reduir residus de tèxtil, reutilitzar peces de roba que estan en bon estat i conscienciar de la importància d’un consum responsable) i realçant les artesanes del sector. En aquesta tercera edició hem volgut posar en valor, també, alguns dels projectes que utilitzen residus per a generar noves peces de roba.

Uttu no només es limita al fet de l’intercanvi, sinó que per una banda, vol posar l’èmfasi en l’impacte en el medi ambient que tenen els nostres hàbits compra i de neteja de roba i també vol conscienciar a través de la divulgació de la problemàtica coneguda com a “Fast-Fashion”, relacionada amb explotació laboral, treball infantil, tèxtil de procedència tòxica, contaminació del medi ambient i enormes quantitats de residus.

En aquesta edició es poden intercanviar un màxim de 7 peces per persona. D’aquesta manera es pretén donar valor i posar consciència a l’acte de l’intercanvi, tant en el que es deixa com en el que s’adquireix. Un cop cedida i revisada, tota la roba té el mateix valor –independentment de la marca– i les persones assistents al mercat podran emportar-se tantes peces com les que deixen. Dins el mercat, la roba quedarà exposada sense divisió de gènere, trobaràs tota la roba que ha arribat per això tampoc s’exposa només el de temporada i les talles quedaran distribuïdes en tres gran grups (petita, mitjana i gran).

Degustació de begudes

Com a novetat, en aquesta tercera edició, es podrà posar més en valor l’espai de trobada que, des del principi, ens hagués agradat que fos el mercat. S’oferiran begudes com la cervesa Ninkas (@cervesaninkasi), cervesa artesana i ecològica feta per una la cooperativa de dones cerveseres; infusions del projecte Herbes de l‘Alt Pirineu(herbesdelaltpirineu), un projecte per la cultivació i l’elaboració d’infusions i te ecològoc i el Cocktel Uttu, creat i personalitzat per l’Agit, de La Destil·leria. 

El preu d’entrada és de 5€ i ens podeu seguir a @uttu.mercatintercanvi per trobar més informació del projecte.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive