Augment de sou per als funcionaris. Foto: ACN
Augment de sou per als funcionaris. Foto: ACN

capgros.com / ACN

Uns 350.000 funcionaris de Catalunya es beneficiaran de l'increment del 9,5% del sou

Gran part dels perceptors de l'increment seran treballadors de l'administració de la Generalitat i del seu sector públic

patrocini pous
 

Uns 350.000 funcionaris i treballadors públics de l’administració catalana es beneficiaran de l'increment del 9,5% del sou fins al 2024. Gran part dels perceptors de l'increment seran treballadors de l'administració de la Generalitat i del seu sector públic que representen el 65% dels empleats públics.

A Espanya, 2,71 milions de treballadors notaran l'increment de sou. La pujada inclou un increment fix del 8% i variables que depenen del comportament de la inflació i del PIB. El govern espanyol va anunciar aquest dimarts el pacte amb CCOO i UGT, els sindicats majoritaris a la funció pública. De moment, CSIF se n'ha desmarcat. El sindicat calcula en un 5% la pèrdua de poder adquisitiu dels funcionaris aquest any i no descarta mobilitzacions.

La proposta del govern espanyol inclou pujades fixes i variables. Aquestes últimes es materialitzaran si les pujades de l'IPC i del PIB superen certs llindars. Durant el 2022 s'aplicarà un augment de l'1,5% del sou addicional al 2% inclòs en els pressupostos generals de l'estat.

En canvi, durant el 2023 hi haurà un augment del 2,5% fix més un 1% dividit en dues variables. La primera està condicionada a l'IPC. Si la suma d'aquest índex harmonitzat del 2022 i el 2023 supera el 6% el sou dels empleats públics pujarà un 0,5% de forma retroactiva, que es cobrarà l'octubre del 2023. La segona està condicionada al PIB nominal. Si a finals de l'any que ve aquest indicador arriba al 5,9%, el sou del funcionariat s'incrementarà un altre 0,5%.

De la mateixa manera, el 2024 l'augment fix serà del 2%, que podrà veure's incrementat un 0,5% si l'IPC harmonitzat dels últims tres anys està supera la barrera del 8%.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive