Tecnocampus portes obertes 2022 1 de cada 3 maresmencs majors de 15 té estudis superiors
Tecnocampus portes obertes 2022 1 de cada 3 maresmencs majors de 15 té estudis superiors

25 comarques catalanes tenen un centre d'estudis superiors o d'investigació

El Departament de Recerca i Universitats crea un mapa per geolocalitzar totes les infraestructures d'investigació i universitats de Catalunya

patrocini pous comunitats


El Departament de Recerca i Universitats ha creat el Mapa de Coneixement de Catalunya, una eina que permet situar en el territori les infraestructures de recerca i les universitats del sistema de coneixement de Catalunya i oferir al ciutadà informació de manera fàcil i intuïtiva. Recull un total de 459 punts d'estudis d'ensenyament superior i 194 corresponents a instituts d'investigació. Alhora, revela que un total de 25 comarques catalanes disposen d'almenys un centre docent universitari o de recerca. Els usuaris poden buscar la informació per ubicació o per tipologia d'estudis oficials o missió del centre. El mapa s'ha fet a partir d'aplicacions ja consolidades per garantir que les dades sempre estiguin actualitzades.

El mapa es va presentar dilluns, dia 25 de març, en roda de premsa del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal. El projecte recull totes les infraestructures de recerca, centres, parcs científics i tecnològics i grans infraestructures, i tots els equipaments en què s’imparteixen estudis universitaris oficials al territori català. Per posar-lo en marxa, la conselleria ha utilitzat eines de l’Institut Cartogràfic de Catalunya.

A banda, s'han escollit eines que permeten la integració automàtica en els processos d’actualització per poder garantir sempre la qualitat de les dades. Així, s’ha dissenyat perquè sigui compatible amb la resta d’eines d’informació pública de les que ja disposa la conselleria, com per exemple, el Canal Universitats, així com el Govern.

D’acord amb del Departament, hi ha 18 comarques amb almenys un centre docent universitari. Aquestes són l'Alt Penedès, l'Alt Urgell, l'Anoia, el Bages, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Llobregat, el Baix Penedès, el Barcelonès, el Garraf, el Gironès, el Maresme, el Montsià, Osona, el Segrià, el Tarragonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

A banda, 19 comarques tenen almenys un centre on es fa recerca. Es tracta del Bages, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Empordà, el Baix Llobregat, el Barcelonès, les Garrigues, el Gironès, el Maresme, el Montsià, el Pallars Jussà, el Pla d'Urgell, el Segrià, la Selva, el Solsonès, el Tarragonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

Les dades

El sistema de recerca i universitats de Catalunya està composat per 59 centres de recerca, dotze universitats, tres grans infraestructures cientificotècniques (BSC, Sincrotró Alba i CNAG), onze infraestructures cientificotècniques singulars, tres observatoris astronòmics, setze parcs científics i tecnològics, 31 municipis amb centres universitaris, 1.436 titulacions universitàries i més de 1.500 grups de recerca reconeguts.

El mapa es pot consultar a través de la pàgina web del Departament de Recerca i Universitats.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive