Crèdits ICO. Tot el que cal saber.
Notícies relacionades
Crèdits ICO. Tot el que cal saber.

Contingut Patrocinat

Accés als crèdits ICO: cal vigilar amb certes pràctiques bancàries

Tarinas Law & Economy donen tots els detalls referents als crèdits ICO, que encara estan vigents i estan pensats per a la recuperació econòmica d’empreses

Els crèdits ICO (Institut de Crèdit Oficial) estan pensats per poder finançar empreses privades i públiques, amb la particularitat que s’impliquen tres parts: el sol·licitant (pimes o autònoms), l’Institut de Crèdit Oficial (un banc públic que deixa els diners i fixa les condicions); i l’entitat del crèdit que analitza la viabilitat dels clients per a concedir-lo i gestionar els diners. Són préstecs que han estat molt vigents per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia, que destaquen perquè és l’Estat qui avala la major part dels mateixos.

Aquests crèdits han ampliat el seu termini de venciment, mantenen l’aval públic en casos de conversió de crèdits en crèdits participatius i es realitzen transferències de part de l’Estat per reduir el finançament amb aval públic que es va sol·licitar durant la pandèmia. Tres mesures pensades per reforçar la solvència empresarial a les que s’afegeix el fet que s’ha ampliat el termini per demanar una línia d’avals fins al 30 de juny de 2022. Tarinas Law & Economy explica que això es fa perquè es vol garantir la recuperació econòmica completa d’autònoms i petits negocis.

Per tant, des de Tarinas es recomana que, en cas de seguir amb problemes per una pandèmia que no acaba de minvar degut a les noves variants, s’estudiïn els casos de forma particular i personalitzada per veure si escau demanar un crèdit d’aquest tipus. Això sí, des de Tarinas s’alerta que cal estar molt atents a certes praxis dubtoses de part d’entitats bancàries.

 

Demanar un ICO: compte amb les males pràctiques bancàries

Una de les situacions que lamentablement s’han donat en aquests mesos ha sigut la de veure com els bancs obligaven a contractar altres productes vinculats com una assegurança de vida. Això, avisa Tarinas, pot ser declarada abusiva a nivell legal, i a més, el propi ICO ja ha avisat que no es poden condicionar l’aprovació de préstecs a la contractació de part del client de cap servei o producte: no es poden fer vendes creuades de productes amb aquest tema.

És, per tant, una pràctica il·legal que cal aturar si es presenta, ja que els propis col·legis de Mediadors han advertit que cap llei obliga a això i cal denunciar-ho.

La responsabilitat de l’avalador personal: el millor assessorament per evitar problemes

Tarinas Law&Economy també alerta que davant la contractació d’aquests préstecs, tot i que l’Estat garanteix fins un 80% aquesta operació financera, les entitats també estan demanant un aval personal, com podria ser una persona diferent al deutor principal; segons interpreten des del despatx, la responsabilitat de l’avalador en aquests casos no seria del 20% sinó que tindria un règim del 100% del deute, fent que en cas d’impagament el banc pugui reclamar la totalitat del deute als responsables; per això, des de Tarinas ho tenen clar: “considerem de gran importància està molt ben assessorats abans de firmar aquests contractes per estar advertit del règim de responsabilitat que cobreix al client”.

En aquest sentit, cal recordar que les entitats estan obligades a informar de manera clara i transparent totes les seves operacions, i que els clients han de recopilar proves per poder acreditar males pràctiques. Tot això és molt més òptim amb un bon assessorament.

Per això, des de Tarinas Law & Economy ofereixen la informació necessària a empreses i autònoms per evitar pràctiques abusives de les entitats financeres. I apunten que si algú ha patit aquestes situacions, pot posar-se en contacte amb ells a través d’aquest formulari per poder assessorar-se en tots els aspectes relacionats amb els préstecs ICO.

Més informació sobre Tarinas:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive