Una remodelació, un canvi de nom i un nou espai molt reivindicat pels veïns. Aquestes són les tres noves places que Mataró ha estrenat recentment, dues de les quals s'inauguren oficialment aquest cap de setmana. Es troben als barris de Rocafonda, Peramàs i Molins

Joan XXIII, el cor de la reforma de Rocafonda

Ja han acabat les obres de la plaça Joan XXIII, que han rentat totalment la cara d’aquest espai del barri de Rocafonda, fins ara força degradat. Es tracta d’una de les obres principals, junt amb la reforma de la Ronda Cervantes, que quedaven pendents de la Llei de Barris, projecte que es va recuperar l’any passat després de més d’un lustre aturat. Les obres han rebaixat l’anterior desnivell amb rampes, escales i grades, i una millor integració amb el carrer Joan Miró. A la zona central de la plaça s’hi han instal·lat jocs infantils. La vorera del carrer de Mèxic ha doblat la seva amplada. La plaça es va inaugurar el cap de setmana passat.  

Un petit punt verd per als infants a la Ronda O’Donnell

18 foto 01 placa civit

Aquest dissabte, dia 14, està prevista la inauguració oficial de la plaça que s’ha creat on, fins fa uns mesos, hi havia l’edifici abandonat de Pintures Civit, a la Ronda O’Donnell. Es tractava d’una reivindicació veïnal que feia molts anys que esperava resposta. Finalment l’Ajuntament va enderrocar l’antic magatzem, deixant espai lliure per poder crear-hi una petita zona verda amb jocs per a infants. Es tracta d’un espai de dimensions reduïdes, però alhora un oasi enmig del trànsit sovint frenètic de la Ronda O’Donnell. Un carrer que fa d’eix del barri de Peramàs i que espera més millores urbanístiques en el futur. 

Una plaça dedicada a la Montse Mompart al barri dels Molins

18 foto 03 plaça molins

L’antiga plaça de la Mares de Déu de l’Esperança, al barri dels Molins, passa a tenir nou nom. Es diu plaça Montse Mompart, en record d’una gran activista social recordada per tots els veïns d’una certa edat d’aquest barri. En aquesta mateixa plaça es trobava el bar que regentava la Montse una dona que va treballar pel benestar dels residents de la zona, procedents en gran majoria, de les onades migratòries dels anys 50 i 60 i per la recuperació dels drets democràtics. Aquest dissabte, dia 14, l’associació de veïns del barri organitza una festa en honor al canvi de nom, que inclourà una paella popular.