Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones i n'han identificat un total de 17 en habitatges ocupats il·legalment i en condicions d'insalubritat a Mataró. Les detencions i identificacions es van produir el passat 4 de març durant un dispositiu conjunt amb FECSA-ENDESA on els agents donaven suport als operaris de l'empresa en l’execució de talls de subministrament elèctric en alguns espais ocupats de la ciutat que es feien servir com habitatge. Una de les operacions, tal i com es pot veure a la fotografia que il·lustra la notícia, va ser a l'edifici del Camí Ral que havia acollit el casal El Teler.

Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, aquesta intervenció s’enquadra en la necessitat d’intervenir davant el greu risc per a la seguretat de les persones que ocupen els edificis. L'operatiu, afegeixen les mateixes fons, pretén millorar el greu estat de les infraestructures elèctriques manipulades "les quals posaven en risc la salut i la seguretat de les persones i dels béns immobles a causa del risc d’incendi".

Intervenció en cinc habitatges

La intenció policial de l’actuació ha estat garantir que els operaris poguessin treballar amb seguretat. En total es va intervenir en cinc habitatges diferents, identificant fins a 17 persones, tres de les quals han quedat detingudes per causes penals pendents. Als operatius, realitzats la majoria al barri del centre de Mataró, hi van treballar treballat efectius de seguretat ciutadana, i la unitat d'Investigació de la comissaria de Mossos de Mataró.