L'actuació policial dels Mossos d'Esquadra en el desnonament d'ahir dijous al barri de l'Escorxador de Mataró ha causat estupefacció i indignació. Diversos vídeos mostren que les desenes d'agents de la unitat d'ARRO desplegats a Mataró no van mostrar gaires contemplacions amb les persones de diverses entitats socials concentrades per evitar el desallotjament. Les imatges posen de manifest com els policies es treuen de sobre a empentes diversos dels activistes socials reunits a la zona, la majoria dels quals semblen presentar tan sols resistència passiva. 

Segons la Plataforma d'Afectats per la Crisi i el Capitalisme (PACC), l'entitat més activa en la ciutat en la lluita contra els desnonaments, l'acció policial va acabar amb cinc persones ferides. Una d'elles va ser un dels dos detinguts, que va passar la jornada d'ahir a l'Hospital on el van tractar d'una ferida al cap. Les altres van patir contusions i talls. 

El desplegament policial, amb diverses furgonetes antidisturbis, va causar molta sorpresa entre la seixantena de persones desplegades a l'entorn de la vivenda que anava a ser desnonada, on hi vivia des de feia quatre anys (ocupant-la il·legalment) una dona de 30 anys i el seu fill de 10. "Mai havíem vist quelcom així a Mataró", expliquen fonts de la PACC. I el sentiment general entre els presents és d'indignació pel fet que els agents de l'ARRO no mostressin cap mirament a l'hora d'obrir-se camí fins a la porta, que van esbombar a cops de martell. En un dels vídeos, que ja s'ha fet viral a les xarxes socials, s'aprecia com un dels Mossos empeny fins fer caure al terra una dona gran. 

Els Mossos es van limitar a confirmar que es van produir dues dencions per resistència i desobediència a l'autoritat en el decurs d'un desallotjament dut a terme per ordre judicial. Segons informacions de la PACC, el pis pertany al fons voltor nord-americà Coral Homes, al qual Caixa Bank s'ha venut recentment el 80% del seu negoci immobiliari. Un dels detinguts és membre de Jovent Republicà (joventuts d'ERC) i de l'organització sindical juvenil l'Eina, i l'altre és un veí de la zona. 

La PACC també ha denunciat Serveis Socials de l'Ajuntament no ha demanat la suspensió dels desnonament ni tampoc ha enviat l'informe de vulnerabilitat als Jutjats de Mataró, malgrat que el cas de la família que residia en el pis estava a la Taula d'Emergència Habitacional.

El consistori, però, ha negat aquest extrem. Segons fonts municipals, la dona afectada per l'amenaça de desnonament havia mantingut una reunió amb Serveis Socials en la qual va afirmar que disposava d'una alternativa d'allotjament i va signar una renuncia a un centre residencial d'estada limitada. Malgrat això, des de Serveis Socials van iniciar els tràmits per sol·licitar-li un habitatge social a la Taula d'Emergència.