La primera festa solidària 'Som grocs, Pau', celebrada a Mataró dissabte passat a la tarda, va recaptar 4.556 euros per a la investigació de la síndrome nefròtica a l'Hospital Sant Joan de Deu. Centenars de persones van omplir la plaça durant la tarda i vespre per gaudir de les diverses activitats programades, com ara una cercavila de gegants o les actuacions de Les Bruixes de Burriac i del grup La Balluga. També s'hi van sumar els Capgrossos de Mataró, i el cantant mataroní Joan Lorente va interpretar algusn dels temes del seu darrer disc, acabant amb l'himne del moviment, 'Som grocs, Pau'.

L'objectiu de la campanya és ajudar en Pau, un noi mataroní de 9 anys, i els infants i joves com ell que pateixen aquesta malaltia. L’acte va estar presentat pel locutor de Los 40 Adrià Ortega, conjuntament amb Albert Cocera i Laura Cera. Una seixantena de col·laboradors i patrocinadors també van fer possible la festa, entre ells tots els comerços, entitats i empreses locals que van aportar productes per la gran rifa solidària: samarretes signades per jugadors de futbol, vals per àpats en restaurants, roba, massatges, titelles, motxilles, música i fins i tot un capgròs. 

La síndrome nefròtica, considerada una malaltia rara o minoritària és un trastorn inespecífic en què els ronys estan danyats, provocant que es perdin grans quantitats de proteïnes des de la sang a l'orina.