El Clap de Mataró, que pertany a lessales de concerts agrupades a Cases de la Música s’han adherit al protocol ‘No callem’ creat el 2018 per l’Ajuntament de Barcelona contra les agressions i els assetjaments sexuals en espais d’oci nocturn i privat. A la iniciativa s’hi havien sumat ja multitud de sales, i amb l’adhesió de Cases de la Música s’hi afegeixen ara el Clap, La Mirona de Salt, la Salamandra de L’Hospitalet, Stroika de Manresa i El Vapor de Terrassa. A més, Cases de la Música també es declaren en contra "altre tipus de comportaments discriminatoris" vers les persones LGTBI.

Seguint aquest protocol, les sales han elaborat hem elaborat un pla amb guies a seguir “si qualsevol persona pateix aquests tipus d’accions: com el dret a assistència psicològica, emocional i mèdica, o la possibilitat de posar denúncia i portar a judici la agressió, entre altres”, expliquen en un comunicat aquest dimarts- Les Cases de la Música defensen en un escrit que han fet públic aquest dimarts que la seva adhesió al protocol ‘No callem’ és la manera de “defensar en tot moment les relacions sexuals lliures i consentides i de rebutjar qualsevol agressió sexual i acte hostil, degradant o que causi dany físic i que es pugin cometre en les nostres instal·lacions”. 

D’altra banda, reiteren el seu compromís amb l’objectiu d’aconseguir “espais lliures d’agressions, accions discriminatòries i comportaments de caire sexista, homòfob o xenòfob”.