La Policia Local de Mataró va interposar ahir dilluns 19 denúncies ahir per incompliment de les restriccions de mobilitat establertes pel decret d'Estat d'alarma, amb l'objectiu de combatre l'epidèmia del coronavirus. Les sancions aplicades fins ara arriben en total a les 35, ja que se sumen a les 16 que el mateix cos policial va aplicar durant el cap de setmana. Cal recordar que les sancions que s'apliquen són molt elevades, entre els 600 i els 30.000 euros.

Durant el dilluns, es van denunciar 11 persones per reunir-se en parcs de la ciutat que s'havien precintat prèviament (l'accés hi està prohibit, de cara a ajudar a que s'implementi l'obligatorietat del confinament a les llars). A més, es van sancionar 8 persones més per passejar per la via pública sense complir cap dels motius  autoritzats. El cap de setmana passat, van ser nou sanconats per reunir-se aparcs, cinc per deambular per la ciutat i una altra sanció a un bar que no havia tancat. 

Segons informa l'Ajuntament, en compliment de les mesures decretades per l’estat d’alarma, la Policia Local fa controls estàtics i dinàmics per controlar la circulació de persones, la circulació de vehicles i l'obertura d’establiments 

Mesures de restricció de la mobilitat

El decret d'estat d'alarma que ha aprovat el govern espanyol estableix que els ciutadans només poden circular per les vies d'ús públic pels següents motius:

  • Comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat
  • Assistència als centres sanitaris
  • Desplaçament al lloc de treball
  • Retorn al lloc de residència habitual
  • Assistència i cura de grans, petits, dependents i persones amb discapacitat
  • Desplaçament a entitats financeres o d'assegurances
  • Per causa de força major.

A més, la circulació s'haurà de fer individualment i només acompanyat si es té mobilitat reduïda. Mentrestant, els vehicles podran circular per a les activitats abans citades o per anar a benzineres. Les mesures entraran en vigor de forma immediata. El Ministeri d'Interior pot acordar el tancament de les carreteres. A més, el decret suspèn l'activitat educativa presencial en tots els centres i etapes, i indica que es mantindran les activitats eductives online sempre que sigui possible.