La situació que es viu al barri de Rocafonda i El Palau, així com a altres zones de la ciutat, preocupa molt els mataronins. Els problemes de seguretat, d’incivisme i de convivència hi són latents i han generat un gran debat polític i social, i s’ha posat de manifest que les respostes han d’anar més enllà de les actuacions policials ja que s’ha de fer front a problemàtiques estructurals i complexes.

La seguretat i la convivència són els temes protagonistes del tercer ‘Col·loqui de ciutat’, que promou Capgròs pel seu 35è aniversari. Un cicle de tres debats que es clourà tractant aquestes qüestions el dijous, dia 9 de maig, a les 19.30h a l’Ateneu de la Fundació Iluro (c/ Bonaire, 3). El comerç va protagonitzar la cita inaugural, el passat 25 d’abril, mentre que el 2 de maig va ser el torn de l’economia i la promoció de ciutat. A l’igual que aquests àmbits, els nombrosos successos viscuts a barris com Rocafonda, els problemes socials que s’hi viuen i la convivència entre les persones de diferents orígens que hi resideixen seran qüestions que de ben segur protagonitzaran la campanya electoral de les eleccions municipals.

Per analitzar aquestes qüestions, el ‘Col·loqui de ciutat’ comptarà com en les anteriors cites amb tres veus expertes en la matèria: el sociòleg Jordi Merino, la mediadora social Hoda Dahbi i l’exdiputat i expert en seguretat Jaume Bosch. L’entrada és gratuïta, oberta a tothom i no cal fer reserva prèvia. Tarinas, AliançaMataró, NexoTech i Dra. Nogueras són els patrocinadors del cicle de col·loquis, que també es poden seguir en directe per Mataró Ràdio i Mataró Televisió. 

Ponents:

JORDI MERINO
jordi merino p
Mataroní, Doctor en Sociologia i professor de la Universitat de Girona. Resident a Rocafonda, un barri que coneix com el palmell de la seva mà i en el qual sol ser un actor important en la resolució de conflictes. Com a sociòleg, ha estudiat amb profunditat la situació social que es viu en aquesta tipologia de barris amb àmplies capes de població en risc de pobresa i d’exclusió social.

HODA DAHBI
hoda hahbi p
És educadora social, viu a Rocafonda i treballa per l’Ajuntament de Barcelona com a mediadora a les comunitats de veïns i als espais públics, amb la idea de la prevenció com a clau per evitar els conflictes. Dahbi és una veu molt clarivident a l’hora d’exposar les problemàtiques i els conflictes que viuen els adolescents i joves d’origen marroquí que resideixen a la ciutat.

JAUME BOSCH
jaume bosch p
Ha estat Subdirector general de Coordinació de les Policies Locals de la Generalitat, membre del Consell de Direcció i del Consell Pedagògic de l’Escola de Policia de Catalunya i Coordinador de projectes transversals de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Va ser diputat d’ICV al Parlament de Catalunya i senador designat pel Parlament. Ha publicat diverses obres sobre polítiques de seguretat, entre elles el llibre ‘La nostra Policia’.