Un treballador de la Societat Protectora d’Animals de Mataró, un oficial de l’Ajuntament, o agents de Policies Nacionals i Mossos d’Esquadra, es troben entre els mataronins o treballadors a la ciutat reconeguts per la Policia Local per la seva col·laboració en matèria de seguretat ciutadana a la capital del Maresme. Dimarts dia 7 es va celebrar el Dia de la Policia Local on s’han lliurat felicitacions i medalles a mes de mig centenar de persones. L’acte ha tingut lloc a l’auditori del TecnoCampus.

Un dels moments més destacats ha estat reconeixement i felicitació pública per aquelles actuacions que han destacat en el compliment del servei, o que pel seu risc o eficàcia dels resultats s’han considerat meritòries. Entre ells hi figuren els casos d’Enrique Cachopo, treballador de la Societat Protectora d’Animals de Mataró; de Miguel Mateo, oficial de 1a de l’Ajuntament; de l’inspector del Cos Nacional de Policial de Mataró Manuel Jesús Delgado; de cinc agents del cos de Mossos d’Esquadra de l’ABP de Mataró i un sisè de l’ABP de Granollers.

Pel que fa als reconeixements al propi cos de la Policia Local, s’ha destacat la tasca duta a terme pels agents de la Unitat de Serveis d’Investigació per la seva lluita contra els delictes; als agents de la Unitat de Convivència i Civisme per la tasca realitzada contra les ocupacions il·legals d’immobles, o els agents que van detenir un home que portava 54kg d’haixix al seu cotxe, després d’una persecució. També s’ha reconegut policies que van actuar per controlar un gos de raça perillosa o per haver evitat un suïcidi, entre d’altres.

Les condecoracions també han estat per a personal de diferents serveis de l’Ajuntament, així com a membres d’altres cossos o persones que han destacat per la seva col·laboració amb la Policia Local.